REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
damian87 napisał(a):Zamierzam kupić komputer do diagnostyki, zależy mi na obsłudze wszystkich sterowników, nie tylko silnika, auta jakie maja byc obsłigiwane to popularne marki, Toyota, Honda, BMW, grupa VAG, Renault, Peugeot..
damian87 napisał(a):Potrzebuje takich informacji jak np. Czym różni sie tester Typu FOXWELL a komputer (laptop) diagnostyczny np. DELPHI? Funkcjonalność obu typów jest taka sama?
damian87 napisał(a):Do róznych marek samochodów bede potrzebował różne adaptery pod obd2 ? Bo z tego co widzę to np. Do wspomnianego FOXWELL jest jeden adapter kompatybilny ze wszystkimu autami wyposarzonymi w obd2.
Nie wiem jaki masz budżet ale z tego co słyszałem od osób korzystających z różnego oprogramowania to polecają bardziej Delphi i WOW Wurth tu ten drugi nawet ma więcej możliwości choć oba są do siebie bardzo zbliżone.damian87 napisał(a):Czym różni sie tester Typu FOXWELL a komputer (laptop) diagnostyczny np. DELPHI?
MotoAlbercik napisał(a):To zależy od wielu czynników. Np. czy potrzebujesz to na warsztat, czy dla siebie.
MotoAlbercik napisał(a):Złącze OBDII jest tytlko jedno.
Rokiko napisał(a):Nie wiem jaki masz budżet ale z tego co słyszałem od osób korzystających z różnego oprogramowania to polecają bardziej Delphi i WOW Wurth tu ten drugi nawet ma więcej możliwości choć oba są do siebie bardzo zbliżone.
damian87 napisał(a):Chodzi mi o takie przypadki jak już się sam przekonałem że np. do aut grupy PSA potrzebny jest specjalny adapter bo piny są jakoś pozamieniane.
damian87 napisał(a):Budżet jaki chciałbym przeznaczyć na początek do powiedzmy 5 marek samochodów( jeżeli grupa VAG to jedno:) ) to ok 2000-2.500zł
MotoAlbercik napisał(a):No i jeszcze pytanie co chcesz tym robić. Czy tylko odczytywać błędy czy coś więcej.