Jaki kontener z windą kupić?

15 Maj 2013, 19:44

Witam mam pytanko, chce kupic samochod dostawczy, kontener z winda co mozecie polecic a co stanowczo odradic?
moje male wymagania:
-kontener z winda
-do 50000zl
-nie starszy niz 2008r
-model i marka obojetna
-wyposazenie tez nie gra zbyt wielkiej roli ale fajnie jak jakies bedzie

sam sie zastanawiam nad Renault Maxity albo Iveco Daily 35c12
z tego co slyszalem fiaty ducatoitd sie łamią czy to prawda?

Czekam na rady, propozycje itd

Pozdrawiam
MobiL89
Obserwowany

Auto: Volvo

15 Maj 2013, 22:27

Nie do końca rozumiem post :D. I mało znam się na takich samochodach. Wiem tylko że mój przyjaciel ma Peugeot Master'a? Chyba dobrze zgrałem markę z modelem, na bank Peugeot. I bardzo chwali ten samochód :).

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

16 Maj 2013, 06:01

Master to Renault a Peugeot to pewnie Boxer. Odnośnie Iveco to ojciec miał takiego firmowego i auto niestety lubi trapić częste usterki.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Maj 2013, 12:01

Barol napisał(a):Master to Renault a Peugeot to pewnie Boxer. Odnośnie Iveco to ojciec miał takiego firmowego i auto niestety lubi trapić częste usterki.

Sorry za namieszanie :D. Ale to na 100% było Renault Master :). Pamiętam jak zawsze musieliśmy "przestawiać Mastera".

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

17 Maj 2013, 08:30

aha dzieki tez wlasnie slyszalem ze nie najlepiej z tym iveco, a co z tym maxity?
MobiL89
Obserwowany

Auto: Volvo

18 Maj 2013, 07:51

MobiL89 napisał(a):aha dzieki tez wlasnie slyszalem ze nie najlepiej z tym iveco, a co z tym maxity?

Zdobywanie swojej wiedzy rozpocznij od wycieczki do warsztatów specjalizujących się w dostawczakach najlepiej jednej firmy wtedy jak ktoś serwisuje 50aut miesięcznie to Ci powie na co uważać. Jest to bardzo ważne ponieważ sądzę że 3/4 dostawczaków na rynku wtórnym ma cofane liczniki.
Co do masterów to jedni chwalą a drudzy ganią. Kiedyś mój kolega do firmy kupił kilka masterów i clio vanów to po 3 latach nie chciał nawet spojrzeć w ich kierunku, zreszta sam pomagałem załatwiać lawety do ściągania tych aut. Jak będziesz myslał o fordzie to pogadaj z firmą bratford z Radomia nakierują Cię którą wersje wybrać.
Z Fiatami miałem troszke doczynienia, fajne auto tylko zawieszenie było masakrą, generalnie nie było opcji żeby doprowadzić je do kultury i jeszcze śmieszna sprawa czyli zalecane wymiany oleju co 30tyś. km. Jeżeli ktos do tego się stosował to współczuje osobie która będzie używać tego auta z przebiegiem powyżej 200tyś. km.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X2 Edition GoldPlay - ekskluzywne i sportowe
    Nowa edycja specjalna kompaktowego Sports Activity Coupé łączy wyraźnie dynamiczny wygląd z ekstrawertycznymi akcentami zewnętrznymi i wnętrzem zaprojektowanym z myślą o maksymalnej radości z jazdy. Od marca 2022 r. ...