Witam. Chce kupić minivana z racji tego że muszę wozić wózek dziecięcy mojego syna. Interesuje mnie tylko benzyna będzie dołożony lpg, w miarę dynamiczny na trasy, oraz najważniejsza cecha miał długie przełożenia biegów tz aby nie miał przy 100km/h 3000 obrotów. Moje typy to: opel zafira b 1.8 140km Mazda 5 2.0 145km ford cmax 2.0 145km Toyota corolla 1.8 129km oraz poza marginesem renult laguna II fl kombi 2.0Turbo Prosze o konkretne porady, z góry dzięki.
Jaki masz budżet na to auto? Mazda 5 troszke kosztuje. Zobacz tez Honde Stream. Przełożenia swoją drogą chodzi też o pojemność silnika. Espace 2.0T byłby tu git, ale to bardzo awaryjne auto z delikatną elektroniką.
Myślę, ze autorowi chodzi o te mniejsze minivany z drugiej strony dynamiczne w trasie to jak już to S-max z 2.5T z tych co podajecie. Tu niestety jest skomplik z instalacją LPG i nie można jej zlecić dowolnemu zakładowi. Musi być konkret majster. Zaworki też wyglądają tu nie ciekawie. Warto zobaczyc na forum lpg.
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Ograniczenia prędkości o których trzeba pamiętać podczas podróży Poruszanie się samochodem wymaga znajomości obowiązujących prędkości, zależnych od rodzajów dróg. Sieć drogowych połączeń w Polsce jest zróżnicowana i często podczas jednej podróży, mamy okazję ...
Tylko Zafira B 1.8 - najlepszy silnik do tego samochodu, pojemne bezawaryjne. Miałem zafirę A z takim silnikiem i szczerze polecam pomimo że w necie znajdziesz informacje że ten silnik lubi brać olej, ja z mojej praktyki a używałem 3 samochody z tym silnikiem nie zauważyłem jakiegokolwiek brania oleju. oczywiście ze wszystkich samochodów które wymianiłeś części opla masz najtańsze - wymiana rozrządu w serwisie to koszt 900 zł (części oryginalne z pompą wody i robocizną), zawieszenie nie do zdarcia, design ciekawy - różna rodzaje wyposażenia. woziłem wózek bez rozkładania a na wakację po zawieszeniu oryginalnej siatki wiozłem wanienkę, huśtawki, torby z ciuszkami i wiele innych potrzebnych maleństwu rzeczy. Można trafić na ciekawe egzemplarze -
Ostatnio edytowany przez Koniu 28 Gru 2014, 12:30, edytowano w sumie 2 razy
Powód:Wyświetlanie zdjęć.
Zawory trzeba kontrolować co 30tys km. Reguluje się jak potrzeba czasem po 150tys km czasem pózniej/wczesniej. A tak to lepiej nie ruszac. Kosztów nie znam. Ja osobiście wolał bym Mazde 5 z tych co podałeś.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.