Pierwsze auto

01 Gru 2008, 23:10

Witam Czy moze mi ktos doradzić w sprawie kupna pierwszego samochodu. Chodzi mi o pojazd w granicach 1999-2001 r.cena 6-8 k silnik aby z opłatami zmiescił bym się w granicach 10 k,silnik benzyna 1.2 -1.5 z możliwym gazem. jak narazie w oko wpadły mi następujące modele :Daewoo Lanos, bądź Fiat Sienna, 3 opcja jest skoda felicja 1999.Ze względu na moją dosć małą wiedzę motoryzacyjną proszę o pisanie waszych propozycji wyrazanie opinii na temat tych modeli bądź własne sugestie.

P.s. zależy mi na wmiare młodym aucie gdyż wg mnie:

kupienie bajeranckiego starego samochodu np:15-18 lat nie bardzo ma sens, za 2-3 lata stuknie mu 20, a to nie jest już w "kwiecie wieku". jego wartość diametralnie spadnie , lata sa latami a to nie wpływa pozytywnia np. na instalację elektryczną, bądź karoserię.

Z góry dziękuję!!!
sierpa
Nowicjusz

02 Gru 2008, 10:09

Miałem lanosa, w porównaniu do sieny bujał się nieprzeciętnie a był to silnik 1,5 8 zaworów. Ogólnie przez 170 tys km nie było z nim żadnego problemu, gazu palil 9 litrów w cyklu 65% trasa 35% miasto. Nigdy mnie nie zawiódł. Co do felicii to rdzewieje strasznie a i w środku mniejsza i wogóle jakieś to drętwe jest na przyspieszeniu(kumpel ma w gazie 1,6 silnik to mi się zdaje że lanosek lepiej). Ale tak między prawdą a bogiem to nie lepiej poszukać czegoś zagranicznego? Mój wujek sprowadził a4 z 96 roku z niemiec wyszedł go 10 tys złotych. To są samochody starsze ale co do komfortu jazdy nie ma porównania w stosunku do wspomnianych przez ciebie. Ja bym ci radził popatrzeć za honda civic, może jakimś audi, toyotą corollą itp.
Z tych 3 polecam lanosa w 100% bo pod względem technicznym nie zawiedzię cie na 100% a co do pozostałych nie jest to pewne. Pewne jest jednak, że jak się przesiądziesz obojętnie którego z tej trójki do jakiegoś zagranicznego auta za 15 tysięcy czyli niewiele droższego,
poczujesz ogromną różnicę w komforcie jazdy.[/url]
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
    To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...