Pierwsze auto

02 Gru 2008, 00:10

Witam Czy moze mi ktos doradzić w sprawie kupna pierwszego samochodu. Chodzi mi o pojazd w granicach 1999-2001 r.cena 6-8 k silnik aby z opłatami zmiescił bym się w granicach 10 k,silnik benzyna 1.2 -1.5 z możliwym gazem. jak narazie w oko wpadły mi następujące modele :Daewoo Lanos, bądź Fiat Sienna, 3 opcja jest skoda felicja 1999.Ze względu na moją dosć małą wiedzę motoryzacyjną proszę o pisanie waszych propozycji wyrazanie opinii na temat tych modeli bądź własne sugestie.

P.s. zależy mi na wmiare młodym aucie gdyż wg mnie:

kupienie bajeranckiego starego samochodu np:15-18 lat nie bardzo ma sens, za 2-3 lata stuknie mu 20, a to nie jest już w "kwiecie wieku". jego wartość diametralnie spadnie , lata sa latami a to nie wpływa pozytywnia np. na instalację elektryczną, bądź karoserię.

Z góry dziękuję!!!
sierpa
Nowicjusz

02 Gru 2008, 11:09

Miałem lanosa, w porównaniu do sieny bujał się nieprzeciętnie a był to silnik 1,5 8 zaworów. Ogólnie przez 170 tys km nie było z nim żadnego problemu, gazu palil 9 litrów w cyklu 65% trasa 35% miasto. Nigdy mnie nie zawiódł. Co do felicii to rdzewieje strasznie a i w środku mniejsza i wogóle jakieś to drętwe jest na przyspieszeniu(kumpel ma w gazie 1,6 silnik to mi się zdaje że lanosek lepiej). Ale tak między prawdą a bogiem to nie lepiej poszukać czegoś zagranicznego? Mój wujek sprowadził a4 z 96 roku z niemiec wyszedł go 10 tys złotych. To są samochody starsze ale co do komfortu jazdy nie ma porównania w stosunku do wspomnianych przez ciebie. Ja bym ci radził popatrzeć za honda civic, może jakimś audi, toyotą corollą itp.
Z tych 3 polecam lanosa w 100% bo pod względem technicznym nie zawiedzię cie na 100% a co do pozostałych nie jest to pewne. Pewne jest jednak, że jak się przesiądziesz obojętnie którego z tej trójki do jakiegoś zagranicznego auta za 15 tysięcy czyli niewiele droższego,
poczujesz ogromną różnicę w komforcie jazdy.[/url]
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski