Jaki model z wymienionych będzie lepszy na początek? :)

17 Sty 2010, 20:54

to jak sie dowiesz gdzie wystawil ogloszenie od razu podaj linka zeby nikt tego przypadkiem nie kupil...

Z podpisu wynikałoby, że może masz coś ciekawszego do powiedzenia... Z większą dawką sensu i bardziej na temat.
pretorian85
Nowicjusz

Miejscowość: DG

17 Sty 2010, 20:54

halsky11 napisał(a):
to jak sie dowiesz gdzie wystawil ogloszenie od razu podaj linka zeby nikt tego przypadkiem nie kupil...

auto nie było jego tylko ojca,zresztą Focusa mu zostawia bo planuje kupić inny a kumpel sam powiedział że dobrze bo przynajmniej będzie miał czym jeżdzić ale znając życie prędko go nie sprzeda gdyż Focus z nim nie jedno już przeszedł i sam mówil że jakby co to narazie nie myśli o innym
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Sty 2010, 21:48

pretorian85 napisał(a):

Z podpisu wynikałoby, że może masz coś ciekawszego do powiedzenia... Z większą dawką sensu i bardziej na temat.

zauwazylem ze tutaj sie nie docenia sensownych wypowiedzi tylko dyrdymaly specjalistow wyuczonych na 2 numerach auto swiata i mitach od wujka czesia mechanika
halsky11

17 Sty 2010, 22:00

Wcześniej jakoś takich problemów nie było
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Sty 2010, 12:00

barol91 napisał(a):Wcześniej jakoś takich problemów nie było

pewnie ze nie jak twoje odpowiedzi uznaje sie ze sensowne , to racja nikt nigdy by nie zglaszal obiekcji specjalisto ktory rok ma prawko i jezdzi kaszlakiem
halsky11

18 Sty 2010, 15:55

Przeglądałem pare tematów i nie widziałem ani jednego słowa na temat z twojej strony - więc koleś wyluzuj. Nie szpanuj, ze z ciebie taki znawca skoro nie umiesz napisać pół sensownego zdania na temat, a tylko walić jakieś głupie komentarze dotyczące wypowiedzi innych ludzi. Jak napiszesz coś mądrego to potem sobie dyskutuj z innymi, ale nie czepiaj się bez sensu i nie pisz, że ktoś jest "specjalistą" skoro sam takie bzdury wypisujesz że głowa mała.
pretorian85
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

18 Sty 2010, 18:52

pretorian85 napisał(a):Przeglądałem pare tematów i nie widziałem ani jednego słowa na temat z twojej strony - więc koleś wyluzuj. Nie szpanuj, ze z ciebie taki znawca skoro nie umiesz napisać pół sensownego zdania na temat, a tylko walić jakieś głupie komentarze dotyczące wypowiedzi innych ludzi. Jak napiszesz coś mądrego to potem sobie dyskutuj z innymi, ale nie czepiaj się bez sensu i nie pisz, że ktoś jest "specjalistą" skoro sam takie bzdury wypisujesz że głowa mała.

czasem pisze na temat czasem dopisuje cos od siebie, a czy ja jestem informacja turystyczna ze kazdemu nowemu tak jak ty mam udzielac rad ? uzyj opcji szukaj masz do wyboru 5000 postow a nie smiecisz nowym tematem na temat starych oklepanych samochodow

chyba czytales posty kogos innego, moze poczytaj moje posty to sie czegos nauczysz amatorze z 5 punktami na koncie
halsky11

18 Sty 2010, 19:53

Bedzie wkońcu spokój bo to do niczego nie prowadzi
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Sty 2010, 20:31

Hhahahahahhahahahahahaha - jakbyś profesjonalisto umiał korzystać z czegoś takiego jak forum internetowe to byś wiedział, że skoro nie masz nic do powiedzenia to się nie wypowiadasz. No ale niestety nie każdy dostał mózg i nie każdy wie, że nie ma obowiązku odpowiadać na nowe temat, które cię nie interesują pajacu. Założyłem temat, bo każdy ma inny gust i nie chce mi się czytać setki tematów gdzie ludzie porównują samochody, które im się podobają - mam swój guts więc zapytałem o samochody, które mi odpowiadają. Nie bedę przekopywał setek tematów, żeby znaleźć porównanie jednego z modeli jaki by mi odpowiadał z czymś na co nawet nie zwróciłem uwagi. A z twoich postow to się co najwyżej można nauczyć jak walić błędy ortograficzne i jak nie powinno się pisać - podobnie jak na twojej żenującej stronce www - rzuć okiem na zasady pisowni... A hasło o amatorze z 5pkt świadczy tylko o tym, że piszesz byle więcej, byle mieć lepszą rangę i więcej postów. A temat jest o czym jest - jak nie masz nic do powiedzenia to nie czytaj i oszczędź wszystkim tych idiotyzmów swoich. A ja czekam nadal na komentarze ludzi, którzy ewentualnie mają coś ciekawego do powiedzenia...
pretorian85
Nowicjusz

18 Sty 2010, 20:43

ja bym polecil ALFE ROMEO ja uwazam ze kto nie mial alfiny i nigdy nie jezdzil to nie wie co to jest okolo 10 tys spokojnie dostaniesz w zadowalajacym stanie i zadbana i poza tym autko fajne ladnie wyglada dobrze wyposazone i dosc ekonomiczne jak najbardziej polecam wiem co mowie bo mialem
kamilszczak01

18 Sty 2010, 21:52

pretorian85 napisał(a):Hhahahahahhahahahahahaha - jakbyś profesjonalisto umiał korzystać z czegoś takiego jak forum internetowe to byś wiedział, że skoro nie masz nic do powiedzenia to się nie wypowiadasz. No ale niestety nie każdy dostał mózg i nie każdy wie, że nie ma obowiązku odpowiadać na nowe temat, które cię nie interesują pajacu. Założyłem temat, bo każdy ma inny gust i nie chce mi się czytać setki tematów gdzie ludzie porównują samochody, które im się podobają - mam swój guts więc zapytałem o samochody, które mi odpowiadają. Nie bedę przekopywał setek tematów, żeby znaleźć porównanie jednego z modeli jaki by mi odpowiadał z czymś na co nawet nie zwróciłem uwagi. A z twoich postow to się co najwyżej można nauczyć jak walić błędy ortograficzne i jak nie powinno się pisać - podobnie jak na twojej żenującej stronce www - rzuć okiem na zasady pisowni... A hasło o amatorze z 5pkt świadczy tylko o tym, że piszesz byle więcej, byle mieć lepszą rangę i więcej postów. A temat jest o czym jest - jak nie masz nic do powiedzenia to nie czytaj i oszczędź wszystkim tych idiotyzmów swoich. A ja czekam nadal na komentarze ludzi, którzy ewentualnie mają coś ciekawego do powiedzenia...

a ty pajacu uwazaj bo mozesz wyleciec z forum, chyba sie na o2 wychowales dzieciaku skoro nieznasz zasad forum gdzie w 1 kolejnosci obowiazuje zasada szukaj, myslisz ze jestes krol i masta ze zalozysz sobie temat nowy bo niepodobaja ci sie inne rankingi? jestes krol sedesu i 2 zasada jest taka ze nie obraza sie uzytkownikow wiesniaku malomiejski , radze wroc na to forum z ktorego przyszedles bo tutaj troche kultury obowiazuje, obelgami mozesz obrzucac swoja babcie albo swinke morska dzieciaku

p.s. do literowek przyczepiaja sie tylko bezmozgi ktorej niemaja nic do powiedzenia w temacie
halsky11

18 Sty 2010, 22:23

Zabawny jesteś :) Nadal nalegam, aby pisać w temacie na temat. Temat jest jasny i jak ktoś go nie rozumie to niech się nie wypowiada. Twoje hasła są żenujące, a dzieciak to jesteś ty z tymi swoimi "nieznasz"... Jakbyś chociaż skończył podstawówkę to może chciałoby mi się z tobą dyskutować, ale jak dyskutować z kimś kto nie umie pisać ani czytać. Czemu założyłem temat - wyjaśnione. Tematy sprzed paru lat są raczej mało aktualne, a tematy o gustach innych średnio mnie bawią. Nie chcesz nic sensownego pisać - nie pisz. "Wieśniak małomiejski" też fajne hasło :) Podoba mi się, chociaż jest totalnie idiotyczne. A o kulturze to bym się na twoim miejscu nie wypowiadał. A co do literówek - tylko bezmózgi tak piszą jak ty, to raz, a dwa to ty nie masz nic do powiedzenia w temacie, bo na przeszło 200 postow ani jednego z sensem jeszcze nie widziałem - w każdym temacie piszesz to samo... Że tylko ty się na wszystkim znasz... (PS. popraw sobie na swoim WWW błędy w pisowni - widać, że nigdy nie pisałeś żadnego poważnego dokumentu na komputerze czy maszynie ;) ).

A wracając do tematu - słyszałem właśnie, że te alfy po 10tys to mogą być w nienajlepszym stanie :) Gdzieś ktoś napisał, że dobra alfa to minimum 20tys, innym razem 15... Za te 10 jest jakiś wybór, ale właśnie trochę martwię się, że to już jakieś trupy mogą być. Wiadomo - okazje się zdarzają, ale ja nie znam się specjalnie, więc na żywo nie ocenię czy to okazja czy raczej złom... A jak już się kupuje coś co w konkretnej cenie występuje powszechnie to są większe szanse, że jednak będzie to autko na poziomie :)
pretorian85
Nowicjusz

18 Sty 2010, 22:23

Z tego co słyszałem to Alfy są dość awaryjne i bardzo ciężko z zamiennikami a org. częsci są bardzo drogie, aczkolwiek nigdy takiego auta nie posiadałem, nie jechałem więc wypowiedź opieram na czasopismach i programach telewizyjnych, oraz przeczytaniu kilku tematów na jednym z forum:) Do Opla oczywiście masa części jest dostępna, zamienniki, części używane. Ja z tych aut wybrałbym Galanta, fakt że części do tego nie są najtańsze i czasem problem z dostępnością ale samochody te są wyjątkowe, wyróżniają się z tłumu, mają piękną linię, są komfortowe i warte grzechu :lol:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

18 Sty 2010, 22:41

No powiem szczerze, że galant urzekł mnie wyglądem bo i niby czym skoro się nie znam na samochodach?:) Właśnie wyróżniał się sposród ofert jakie wyskakiwały w róznych serwisach dla tego przedziału cenowego. Ale podejrzewam, że nawet jeśli tak tanio dostanę to i tak z czasem zeżre sporo więcej kasy. Ostatnio jednak do tego focusa się przychylam.
pretorian85
Nowicjusz

18 Sty 2010, 22:57

Myślę ze 12 tysięcy złotych na Galanta powinno starczyć, one nie stoją zbyt wysoko właśnie ze względu na lekki problem z dostępem do części. Te ceny 19 tyś i wyżej to ceny z kosmosu bądź za auta naprawdę w perfekcyjnym stanie. Sam zastanawiałem się nad kupnem takiego auta bo jest solidne (zaczerpywałem opini kilku użytkowników), oraz naprawdę wygląda rewelacyjnie. Focus też niezły tylko jakoś tak brak w nim charakteru, środek totalny plastik, nic nadzwyczajnego, oczywiście o gustach się nie rozmawia:) Jeżeli chcesz niezawodne auta to bierz Miśka albo Toyotę.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski