Jaki model z wymienionych będzie lepszy na początek? :)

18 Sty 2010, 23:14

No na pewno lepiej się prezentuje taki galant, ale nawet jeśli jest mało awaryjny to jednak w rękach nowicjusza coś może nawalić zawsze czy samo z siebie czy po spotkaniu z drzewem ;) A wtedy wiadomo - kolejna spora kasa... No i wlaśnie te części. Dlatego to jest jednak spory minus.
pretorian85
Nowicjusz

Miejscowość: DG

19 Sty 2010, 09:17

Tribul napisał(a):Z tego co słyszałem to Alfy są dość awaryjne i bardzo ciężko z zamiennikami a org. częsci są bardzo drogie, aczkolwiek nigdy takiego auta nie posiadałem, nie jechałem więc wypowiedź opieram na czasopismach i programach telewizyjnych, oraz przeczytaniu kilku tematów na jednym z forum:) Do Opla oczywiście masa części jest dostępna, zamienniki, części używane. Ja z tych aut wybrałbym Galanta, fakt że części do tego nie są najtańsze i czasem problem z dostępnością ale samochody te są wyjątkowe, wyróżniają się z tłumu, mają piękną linię, są komfortowe i warte grzechu :lol:

to nie prawda co mowi kolega o alfie wlasnie takie sa wypowiedzi ludzi ktorzy nie mieli doczynienia z alfa romeo( oczywiscie kolego bez obrazy) tak jak mowilem ja posiadalem alfe (niestety wypadek tak dalej bym mial) i auto wcale nie jest bardzo awaryjne ja jak ja kupilem wymienilem rozrzad jak to przy zakupie nowego auta i przez 2 lata jak mialem wymienilem tylko przegub i lozyska kol i tyle naprawy a co do czesc wszyscy mowia ze drogie to popartzcie z takiej strony ze do wszystkich aut sa czesci drogie tylko nie do vw porownajcie sobie czesc alfy do toyoty do nissana do volvo do innych marek roznica jest niewielka a vw wiadomo ze ma duzo tansze tak jak mowilem POLECAM ALFE ROMEO samochod super no ewentualnie galanta chociaz nie mialem doczynienia z nim bardzo ale opinie o nim sa dobre
kamilszczak01

15 Lut 2010, 19:53

Odświeżę własny wątek bo do zakupu coraz bliżej :) Co powiecie o Megane? W cenie około 12tys... Jak wygląda tu sprawa z awaryjnością i cenami częsci? Ofert na otomoto jest sporo w tych cenach więc myślę, że to nie tylko jakieś odpady i "super okazje" :)
pretorian85
Nowicjusz

Miejscowość: DG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus ogłoszony najbardziej niezawodną marką
    Brytyjski portal oferujący porady dla konsumentów Which? przygotował ranking niezawodności marek samochodowych. Pierwsze miejsce zdobył Lexus. To kolejna z wielu nagród, którymi w tym roku wyróżniono ...
    Historia Audi quattro w sportach motorowych
    Na początku roku 1981, Audi z napędem quattro pojawiło się na scenie Rajdowych Mistrzostw Świata. Fin Hannu Mikkola, prowadząc auto z czterema ringami podczas Rajdu Monte Carlo, wygrał pierwszych sześć śnieżnych odcinków ...