Jaki pick up???

26 Maj 2007, 07:58

Chcę kupić pick upa, auto ma służyć do pracy w firmie budowlanej oraz do użytku prywatnego. Musi być pięcio osobowe z drzwiami dla pasażerów no i mieć podstawowe bajerki - czyli klima, elektryczne szybki, wielkośc kipy conajmniej 150 cm szerokość. Nie wiem w jakiej marce najlepiej szukać żeby było bezawarajne i naprawdę przydatne - sprawiające naj mniej problemów. Dodam ze raczej stać mnie tylko na używkę w granicach 40000zł. Myślałem żeby wybrać pomiędzy Navarą, L200,Hiluxem lub jakąś Mazdą B2500 lub Mitsubishi. Prosze pomóżcie dokonać wyboru.
basiston
Nowicjusz

26 Maj 2007, 11:49

Z tego co kojarzę to Toyoty są raczej wytrzymałe i mało awaryjne, no a poza tym ten wygląd... Ja osobiście wybrałbym Toyotę. Najczęstszy wybór Australijskich farmerów ;)
DFireCrow

27 Maj 2007, 10:28

Cześć.
Z taki wyposażeniem to łatwo Ci raczej nie będzie kupić pick-upa.
Zarówno Hilux, Navara i L200 są znakomitymi wołami roboczymi produkcji japońskie, czyli wytrzymałe i mało awaryjne. Wybrać musisz juz sam, może kieruj się wyglądem auta? :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

27 Maj 2007, 16:38

Karson napisał(a):Cześć.
....., może kieruj się wyglądem auta? :wink:

:lol: Chyba tak się to zakończy...
basiston
Nowicjusz

28 Maj 2007, 08:13

No niewiem nie oceniaj książki po okładce... :twisted:
Daroo
Początkujący

28 Maj 2007, 21:43

Je?dzi?em Hi-Lux'em'91 king cab i L200 '00 4D.
Mog? powiedzie? jedno. Je?eli chcesz wo?ka roboczego to bierz Toyot?.
Wykonanie o wiele masywniejsze ni? L200. Jak nie wierzysz to tylko zwró? uwag? na zderzaki (Hi-Lux-blacha chyba 4-5mm a L200 plastik)
Uwa?am, ?e plastikowy zderzak w aucie terenowym to jakie? nieporozumienie :shock:
W dodatku Toyota ca?kiem nie?le je?dzi z tym wolnoss?cym 2,4.
Garet
Początkujący

Miejscowość: Z prowincji ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

28 Maj 2007, 21:43

Je?dzi?em Hi-Lux'em'91 king cab i L200 '00 4D.
Mog? powiedzie? jedno. Je?eli chcesz wo?ka roboczego to bierz Toyot?.
Wykonanie o wiele masywniejsze ni? L200. Jak nie wierzysz to tylko zwró? uwag? na zderzaki (Hi-Lux-blacha chyba 4-5mm a L200 plastik)
Uwa?am, ?e plastikowy zderzak w aucie terenowym to jakie? nieporozumienie :shock:
W dodatku Toyota ca?kiem nie?le je?dzi z tym wolnoss?cym 2,4.
Garet
Początkujący

Miejscowość: Z prowincji ;)

05 Wrz 2007, 13:33

Poleciłbym nissana navare albo forda rangera. Dobra ładowność i 5cio osobowe z 4 drzwiami.
mateusz3476
Nowicjusz

06 Wrz 2007, 19:42

Taka mało znana i prawie tajemnicza w Polsce marka jak SangYong też ma w swojej ofercie pick-upa ktory na dodatek jest tańszy w zakupie niż L200 Navara czy Hilux. Widziałem w,,Zakupie kontrolowanym 3'' jednak, że zdoloności terenowe tego auta są dosc kiepskie. Wybór nalezy do Ciebie
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

30 Wrz 2007, 10:19

Ja bym brał bez zastanowienia Navarę. Ma dobre właściwosći jezdne, OK silniki, pake ma podbną do innych, a w środku też jest ładnie. W teren od biedy też wjedzie, bo nissan ogółem robi dobre terenówki. Navara jest Pathfinderem z obciętym tyłem.
Może l200 ładnie wygląda, sportowo, ale jak ma ci służyć do pracy to radze Nissan jest wielofunkcyjny i wielozadaniowy
Z podwójną kabiną bierz Navare ( oczywiśćie ja tu mówię o tej nowej Navarze )
Chevrolet Cammaro SS 1969.
kudlaty
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona Góra

29 Paź 2007, 05:48

basiston napisał(a):Chcę kupić pick upa, auto ma służyć do pracy w firmie budowlanej oraz do użytku prywatnego. Musi być pięcio osobowe z drzwiami dla pasażerów no i mieć podstawowe bajerki - czyli klima, elektryczne szybki, wielkośc kipy conajmniej 150 cm szerokość. Nie wiem w jakiej marce najlepiej szukać żeby było bezawarajne i naprawdę przydatne - sprawiające naj mniej problemów. Dodam ze raczej stać mnie tylko na używkę w granicach 40000zł. Myślałem żeby wybrać pomiędzy Navarą, L200,Hiluxem lub jakąś Mazdą B2500 lub Mitsubishi. Prosze pomóżcie dokonać wyboru.

Proponuję Ford F 150, tak na gorąco aktualnie mogę zaoferować 2000-Ford-F150-supercab.

pozdrawiam WA infobroker
kedlaw2
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław