Witam.Chcialbym zakupic jakies ciekawe autko 4x4.Pierwszy pomysl to Jeep Cherokee 2.5l rocznik @2000, Czy moge prosic o jakies opinie na temat tego samochodu?Samochod mialby mi sluzyc do celow codziennych, dojazd do pracy, zakupy itd, natomiast weekendy chcialbym poswiecic na zabawe poza asfaltem.Oczywiscie na poczatek bez extremy, ale z biegiem czasu...
1.Teraz pytanie czy warto kupowac taki samochod dla poczatkujacej osoby?Oraz czy te auta w roczniku plus minus 2000 bywaja awaryjne?Jesli tak to co sie najczesciej sypie?I czy z gory musze zakladac jakis dodatkowy wklad finansowy w takie auto?
2 Kolejne pytanie
Zakladam ze samochody rzedu Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol, Mitsubishi Pajero itp. to mniej wiecej podobna klasa aut
4x4 i te auta radza sobie w trudnych warunkach dosyc dobrze(wiem ze "trudne warunki" to szerokie pojecie-niemniej jednak nie w tym rzecz),stad tez pytanie o auta z napedem 4x4 nizszych klas (mniejsze off-road'y)Honda HR-V 4wd i tym podobne. Czy jest wogole sens zawracac sobie niemi glowe?Wiem ze zapewne sa to auta slabsze w terenie-ale tez tansze.Czy wogole tym autem nie mozna pojezdzic po dziurach.
3-Opel Frontera-Czy warto rozpatrywac ta opcje w moim przypadku?Prosilbym o porady.
Przypominam ze jestem osoba poczatkujaca i prosze o powazne posty.
Jaki samochod jest godny polecenia oprocz wyzej wymienionych?
Z gory dziekuje za odpowiedz.