Witam za niedługo mam zamiar zmienić samochód na nowszy tylko problem polega na tym że nie wiem jaki silnik wybrać . Do pracy robię 2 x po 13km głownie trasa no i oprócz tego różne wypady na miasto do sklepu na wakacje w góry rocznie około 12-15 tyś km teraz używam auta na gaz ale zimą i tak dużo paliwa mi pali przy rozruchu czekam na sugestie
No teraz jak jeździłem w zime to po jakims czasie sie wlaczyl ale to i tak wychodzilo mniej niz jak na samej benzynie tylko ze moj silnik sam duzo pali na benzynie 1.8 okolo 10l i tyle samo gazu a te nowe silniki pala duzo mniej bryny i czy warto ten gaz zakladac do nowszych aut
Adamautko napisał(a):najlepiej benzyna 1.6 102 km na krótkie trasy
Adamautko powiedz mi czemuś tak się tego 1,6 102 KM uczepił ten silnik nadaje się tylko to golfa hatha polówki ale już do większego auta się nie nadaje bo będzie zamulał i za dużo palił.
Samochody połączone w chmurze – technologie przyszłości Toyota rozpoczęła kolejny etap testowania technologii łączenia samochodów w chmurze, która umożliwi automatyczną wymianę danych między samochodami i urządzeniami infrastruktury drogowej, aby zapobiegać wypadkom. ...
Zaparowane szyby w samochodzie - jak nie widzisz nie jedź! Zaparowane szyby w samochodzie to częste zjawisko w okresie jesienno-zimowym. Wielu kierowców bagatelizuje ten problem i rusza z miejsca, zanim szyby staną się przejrzyste. Ograniczona widoczność może jednak prowadzić ...
czołgista85 napisał(a):myslalem nad audi a6 kombialbo cos w tym stylu
A6 ma bardzo fajne benzyniaki na takie przeloty odpuść ropę. Inna sprawa, że diesle w A6 będą miały przebiegi rzędu 400-500k (oczywiście licznikowo poniżej 200k bo Polacy lubią być oszukiwani). Z benzyniaków warto zwrócić uwagę na 1.8t, 2.0(130KM), 2.4 V6 (bodaj 165KM). Uwaga na 2.8- wyjątkowo dużo pali a w zamian daje niewiele.
Osobiście na krótkie trasy wybrałbym jakieś zmotoryzowane buty, a nie A6. Osobiście do miasta, wymiennie z rowerem mam Suzuki Swift 1.0 Pali około 5-6 litrów PB. Nie bierz diesla na krótkie trasy bo w zimie będziesz marzł i czekał na parkingu na odmrożenie auta. Benzyna nagrzewa się jakieś 3x szybciej
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.