Jaki samochód do 14 tys???

23 Wrz 2009, 21:04

moj brat kupil w tamtym roku w kwietniu focusa 99 tddi z klima od niemca i wyszedl go on wtedy ok. 14k, wiec nie wymadrzaj mi sie tutaj z tymi cenami

focus to nie golf i tyle w temacie
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

23 Wrz 2009, 21:08

Kup sobie od polaka za 14 tyś to pogadamy i nie bądź taki mądrala, bo przed kompem to każdy kozak. :evil:
stasiowski121

23 Wrz 2009, 23:09

Stasiowski jak już pisałem wcześniej 99 rok 3 drzwiowy kupi za te 14 koła...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

24 Wrz 2009, 05:52

Sądząc po samochodach jakimi autor się interesuje to raczej nie w chodzi w grę 3 drzwi, ja pisałem o zwykłym 5 drzwiowym nadwoziu.
99r i trzy drzwi zapewne jeszcze biały kupi za 14 tyś,to wiem ale...
stasiowski121

24 Wrz 2009, 10:48

Już coś tam mozna działać za 14 tys. zł z Fokami. Bezpieczniej mieć te 2 tys. zł więcej. A czy od Niemca, czy Polaka? co za różnica? Że nie jest wytłuczone po polskich drogach? trudno generalizować i wszystkie 10-latki wsadzać do jednego wora.

Jednemu nie padło turbo po 400 tys. km, drugiemu padło po 220 tys. Sam jak oglądałem pół roku temu Foki, to na 5 obejrzanych w 2 od razu właściciel mówił, że turbo wymienione.
Każdy używany samochód to jest inna historia. Jedyne co mogę poradzić, to nie kupować aut z najtańszego przedziału cenowego. Jeżeli Foki z wybranych kilku lat chodzą w cenie np. 12500 - 18000 zł to nie łasić się na te najtańsze, bo one są tanie z jakiegoś powodu. Najczęściej słabego stanu technicznego.
Oczywiście da się tym jeździć, wsadzi się tysiąc lub dwa w jego modernizację i też będzie jeździł, ale przecież kupując tanio nie chcemy już dokładać, prawda? I ostatecznie wychodzi nam na to samo.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Wrz 2009, 19:47

stasiowski121 napisał(a):Co do Mondeo w dieslu to zapewniam że silnik ma odpowiednią moc jak do tego samochodu, osiągi są porównywalne z Passatem 110 Konnym. 90 konne Passaty brałem spod świateł takim właśnie Mondeo.

To akurat żaden wyczyn. Pasek nawet 1.8 125KM ma dość słabe przyspieszenie. Wiem bo mam. ;) :mrgreen:
Darek144
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

24 Wrz 2009, 20:17

Pisząc, że znajdzie Focusa TDCI 1.8 chodziło mi raczej o to, że w takiej i takiej mocy w takim silniku te autka są, nie mówie, że za 14k się takiego znajdzie :P
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

24 Wrz 2009, 20:24

Pisząc to chciałem tylko zwrócić uwagę że te silniki forda są dość żwawe jak na swoją moc.
stasiowski121

26 Wrz 2009, 17:25

hej, pojawiła się nowa opcja, co powiecie na: seat toledo 2000 rok 1.9 TDI, niby anglik ale po przekładce, od znajomego, z którym mogę pojechać do jakiego tylko chce mechanika, a nawet na stację kontroli pojazdów w celu lepszego sprawdzenia auta. Cena to 12 000 zł
mocuk
Nowicjusz

Miejscowość: Jasło

26 Wrz 2009, 18:38

W większości przypadków auta "po przekładce" nie są tak dobre jak ich standardowe odpowiedniki. Chodzi tutaj głównie o stuki, puki, skrzypienia elementów i takie pierdoły, które w wielu przypadkach mogą być bardziej szkodliwe dla auta...
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

27 Wrz 2009, 00:14

Trzymaj się z dala od tego wynalazku o ile nie chcesz mieć kłopotów z rejestracją, corocznymi przeglądami i ewentualną wypłatą odszkodowania po wypadku. Oczywiście Twój znajomy powie, że to bujdy ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

27 Wrz 2009, 09:57

Taaaa... kolejny mit, podobny do tego z automatycznymi skrzyniami biegów, czyli głoszony przez tych, którzy nigdy nie mieli do czynienia z takim autem. ;) Kuzyn koleżanki kuzynki wujka dziewczyny mojego kolegi powiedział... :mrgreen: :grin: Jeśli przekładka dobrze zrobiona to nie ma problemu. ;) A część aut jest nawet przystosowana do zmiany kierownicy, nie trzeba nawet 'robić' ściany grodziowej. Nie wiem jak jest z Toledo, ale to, że robiony z anglika nie ma większego znaczenia. ;) Jak w dobrym stanie i za dobrą cenę to bierz. :smile:
Darek144
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

27 Wrz 2009, 11:14

a właśnie czy ktoś wie czy seat toledo jest przystosowany do przekładki?? słyszałem o czymś takim że podobno skody i właśnie seaty są przygotowane na rynek europejski i angielski więc przełożenie to tylko formalność, ale ile w tym prawdy to nie wiem
mocuk
Nowicjusz

Miejscowość: Jasło

27 Wrz 2009, 11:54

Darek144 napisał(a):Jeśli przekładka dobrze zrobiona to nie ma problemu.

A jeśli źle? A wiesz jak dobrze zrobić, albo znasz kogoś kto na 100% dobrze zrobi?
Tak czy inaczej - kłopot.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Wrz 2009, 12:18

Witam! :wink:
Może zamiata bawić się z anglikiem to może kupić lepiej Toyota Corolle serie E11 ?? Ogólnie Toyoty słyną ze bez awaryjności :grin:
fubu:)
Nowicjusz

Miejscowość: Dębica