Jaki samochód dobrej klasy 8-9.5tyś EURO 30-40tys zł

24 Mar 2011, 19:15

Co do sprowadzanych aut... mam takie podejscie bo się to słyszy czy to prawda hmm zdania są podzielone myśle ze wszystko jest kwestią okazji. Aczkolwiek niektórzy twierdzą ze okazji na auta nie ma..
jedyne pewne źródło ktore znam jest z włoch (znajomi ściągaja auta z jednej czesci wloch od w sumie chyba nawet jednej osoby od jakis 10lat i nigdy nie bylo z autami problemów) aczkolwiek teraz jest problem z jakimikolwiek autami tam tej klasy

Mógłbyś trochę jaśniej, konia z rzędem temu kto zrozumiałby twoją wypowiedź - drugie części obu zdań stanowią zaprzeczenia pierwszych
visigoth
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

25 Mar 2011, 11:16

wybacz pisałem na szybko.

więc tak

Znam jedne pewne źródło we włoszech gdzie są tańsze auta i pewne , m.in. dlatego sądziłem , że w niemczech holandii czy belgii tez są tańsze auta . Pewnie dlatego , że duzo ludzi sprowadza. Sam sie zastanawialem czy nie zacząc sprowadzać na sprzedaż ale po waszych wypowiedziach widze , że mija się to z celem zupełnie
Qube
Nowicjusz

25 Mar 2011, 17:47

lubię takie wątki czytać ,merca za 50tysiaków z 2005roku , to czemu ja q...a jeżdżę z 2002r ,są takie tanie a ja chyba lubię wiekowe auta :grin: ,nie to niemożliwe lubie nowsze ale za 50tys zł to choćbym się urodził w czepku nie dostanę
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Mar 2011, 18:24

no widzisz... 2005 chyba lifting czy 2006 z tego co widzialem srednio 60-70tys ja myslalem o tej budzie od 2002 i sadzilem ze za 30-40pare bede w stanie kupic
Qube
Nowicjusz

25 Mar 2011, 23:31

2002r masz szanse kupić ale musisz sam się pofatygować zza granicę po zakup takiego merca ,ja jestem mega zadowolony ze swojego rocznie robię ok 80tys km i tylko wymiany ekploatacyjne ,uwaga merce lubią rdzewieć i trzeba dobrze oglądać
czeslaw555
Zaawansowany

26 Mar 2011, 11:55

wolalbym wlasnie sprowadzic bo lepsze drogi i auto tak nie wytłuczone.. gdzie proponujesz jechac??

[ Dodano: 26 Marzec 2011, 12:40 ]
[link do oferty na Allegro wygasł].

hmmm cos takiego znalazlem
Qube
Nowicjusz

26 Mar 2011, 20:28

jeżeli jechać to do Niemiec ale z km musisz się liczyć że mogą być kręcone ,teraz to już prawie codzienność
czeslaw555
Zaawansowany

26 Mar 2011, 21:03

heh za 40 tys bmw 5 chcesz kupić. to powodzenia. czy wy ludzie nie rozumiecie że nikt wam dobrego samochodu za takie pieniądze nie sprzeda. koszty utrzymania takiego bmw są spore a widzę że ty troche szczypiesz sie z kasą. o mercedesie też zapomnij bo w tych latach MB był w głębokim kryzysie i oszczędzali jak się dało. elektronika, silniki i blacha fatalna. także też musisz sie liczyć z kosztami.
Pawelcode
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

26 Mar 2011, 22:02

Pawelcode napisał(a):heh za 40 tys bmw 5 chcesz kupić. to powodzenia. czy wy ludzie nie rozumiecie że nikt wam dobrego samochodu za takie pieniądze nie sprzeda. koszty utrzymania takiego bmw są spore a widzę że ty troche szczypiesz sie z kasą. o mercedesie też zapomnij bo w tych latach MB był w głębokim kryzysie i oszczędzali jak się dało. elektronika, silniki i blacha fatalna. także też musisz sie liczyć z kosztami.

rozumiem że masz lub miałeś merca ? bo odnoszę wrażenie że piszesz stereotypy o tym aucie ,możesz jak chcesz podjechać do mnie i sprawdzić mojego z 2002r i nawet się przejechać i zobaczyć jak chodzi auto z dużym , prawdziwym przebiegiem ,będziesz zdziwony jak działa elektornika i jak wygląda blacha .Prawdą jest że takie bolączki ma mercedes ale nie można tak pisać że wsie ...

[ Dodano: 26 Marzec 2011, 21:06 ]
a silinikach disla w mercu to już całkiem bajki piszesz
czeslaw555
Zaawansowany

26 Mar 2011, 22:58

hee no tak najwidoczniej ty trafiłeś na wyjątkowo udany egzemplarz:) nie miałem merca z tego okresu, znajomi mieli i stąd moja opinia o tym samochodzie. ja nie mówie że to jest zły samochód tylko że trzeba sie liczyć z kosztami bo nie był to najlepszy okres dla mercedesa.
Pawelcode
Początkujący

27 Mar 2011, 00:23

hmmm ja o mercedesie slyszalem same dobre rzeczy fakt ze od osoby ktora kupila 6lat temu e270 w salonie i caly czas jezdzi, dlatego moje zainteresowanie tym autem... zreszta w tych pieniadzach ciezko znalezc cos lepszego jezdzilem bmw 5 i e klasa i mercedes w kazdy aspekcie wygrywa co do ceny rowniez
Qube
Nowicjusz

27 Mar 2011, 00:28

ale o którym ty bmw mówisz bo ja już nie wiem e 39 czy e 60?
Pawelcode
Początkujący

27 Mar 2011, 01:09

Nie polecam aut od handlarzy bo to zazwyczaj szrot.7 lat temu rodzice kupili Volvo s80 T6 niby nie bite .Zderzak pękł po jego zdjęciu na częściach pas przedni ,chłodnica itd. napisy Volvo s80 i niby było nie bite.Tak samo kumpel kupił kiedyś bmw e46 srebrne .Co się okazało pod plastikami w bagażniku był kolor czerwony a przy drzwiach z przodu srebrny .Zdejmując resztę plastików znaleźli spawy wiec Polak potrafi.

Wiec jak kupować samochód to kupować go od osób prywatnych bo aż tak nie kombinują ale zdarzają się cuda.
Ostatnio edytowany przez pperzok, 29 Mar 2011, 08:08, edytowano w sumie 1 raz
pperzok
Nowicjusz

Miejscowość: Opolskie

27 Mar 2011, 11:12

Pawelcode napisał(a):ale o którym ty bmw mówisz bo ja już nie wiem e 39 czy e 60?

porownywalem e60 2004 3.0D i merca e320
Qube
Nowicjusz

27 Mar 2011, 12:26

człowieku przecież ty pieniędzy nie masz tyle na te samochody:) 30-40 to jest zdecydowanie za mało. to jest cały polak- włączy mobile i patrzy na kilka z pierwszych najtańszych ogłoszeń i już jest podjarany że sprowadzi sobie tanio samochód. na takie oferty to nawet nie patrz bo to jest podpucha i tych samochodów tam nie ma. a nawet jak coś będzie to jest totalny szrot.
czy e-klasa wygrywa z 5. napisałeś że w każdym aspekcie.. no raczej nie w każdym bo ani nie jest szybsza ani mniej nie pali, co do wyglądu to oczywiście rzecz gustu ale wg mnie E wygląda troche staro. myślę że napisałeś tak bo po prostu taniej można kupić merca
Pawelcode
Początkujący