Jaki samochód hatchback do 25-30 tys. ?

27 Gru 2014, 16:11

Witam planuję zakup samochodu. Chcę aby to było najmłodsze możliwie auto, celuję w 2010 rok. Chciałbym aby to był hatchback z segmentu C. Rocznie robię około 15-20 tys km. Wolałbym diesla, ale dobra benzyna też może być. Wóz musi być oszczędny i bezawaryjny. Samochód głównie na dojazdy do pracy 80 trasa 20 procent miasto. Maksymalnie mogę przeznaczyć na wóz 30 tys. , 30 to raczej już ostateczność. Marka raczej nie ma aż tak znaczenia. Co proponujecie, myślałem nad czymś pokroju Renault Megane ?
rikikiki123
Obserwowany

Auto: z
Silnik: z

28 Gru 2014, 03:21

Moze jakas Kia? Ceed lub pro_ceed. Albo Astra III ale tu juz moze byc problem z rocznikiem 2010, z reszta rocznikiem sie nie jezdzi. Nie rozumiem po co wszyscy sie tak napalaja na roczniki, auto i tak sie zestarzeje i straci na wartosci wiec chyba lepiej kupic juz nieco tansze bostarsze i przy pozniejszej odsprzedazy mniej stracic ;d
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 07 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Freemont / Scion tC / Trafic
Silnik: 2.0jtd / 2.4 vvti
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akumulator w naszym samochodzie
    W tym temacie nie dyskutujemy o problemach z akumulatorami i ładowaniem. Jak odłączać/podłączać akumulator? Przy odłączaniu klem od akumulatora najpierw należy odłączyć przewód minusowy – pozwoli to uniknąć zwarcia ...