REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
noisy napisał(a):Previa jest awaryjna? Może wcześniejsza wersja... Cięższa? benzynowa wazy 1,5tony tyle co kombi.
mih napisał(a):Previa I - 1703kg
Previa II - 1850kg
Previa III - 1915kg
To niech jeszcze znajdzie sobie do tego wersje z Rootsem i 4x4 wtedy to już w ogóle nie wyjedzie z warsztatu
Toyoty są niezawodne ale akurat Previa im nie wyszła. Sam Akio Toyoda na konferencji w przyznał że nie był to najlepszy samochód. Dlatego też w USA zaprzestano sprzedaży Previi i zaczęto sprzedawać tam Siennę. W Europie co prawda Previa była oferowana(bo europejczyk jak widzi logo marki to każdy chłam kupi) jednakże wzbudzała ujemne zainteresowanie.
Z jakich korzystasz? Bo ja z prospektównoisy napisał(a):To widać mamy różne źródła informacji co do wagi, ale nie bede się wczuwał.
noisy napisał(a):Twierdzisz, ze Galaxy bedzie mniej awaryjny od Previ?
noisy napisał(a):To co zaproponujesz koledze @Yarecki nawiązującego do tematu?
szybki napisał(a):Troche Ci się fakty przestawiały więc proponuje więcej czytać....
mih napisał(a):O widzę Pan Alfa i Omega. Twoja racja jest najtwojsza nieprawdaż? Bo przytaczanie argumentów i uzasadnianie swoich wypowiedzi jest niemodne. Co nie? Najlepiej napisać "nie bo nie".
szybki napisał(a):Co do technologii to silniki diesla Prev1 ma o oznaczeniu CT a jest to klasyka diesla z żeliwnym blokiem przewidziana do przebiegów rzędu 800tyś.km.
szybki napisał(a):Masy podałeś dosyć wysokie i może chodziło Ci o wersje AWD gdzie celina z tym napedem ważyła 1450kg.
mih napisał(a):Masz samochódm typowy cab-over-engine-van który waży x i masz Previę cab-over-engine-van z osprzętem pod maską, dodatkowym wałkiem pomocniczym i resztą podzespołów, która waży x+masa wynikająca z wymienionych elementów, więc jakim cudem Previa miałaby być lżejsza?Mam nadzieję że tym razem uda Ci się zrozumieć
szybki napisał(a):motorowni jakie były pod maską
szybki napisał(a):Ogólnie previa nie odpowiada mi pod względem wyglądu szczególnie previa1, zwykłe auto nic więcej...