No w sumie do tego mojego podróżowania dużych wymagań nie mam
Dojeżdżam głównie do pracy, 40 km w jedną stronę, drogi nowe, niedawno oddane od użytku, tak więc nie są wymagające dla samochodów
Latem dłuższe wyjazdy nad morze itp. Zwróciłam uwagę na ten samochód głównie przez komfort, przynajmniej tak mi się wydaje, powinno być w nim dużo miejsca
A na czym polega różnica w zastosowaniu tych aut na drodze? Rozumiem, że SUVy lepiej spisywać bedą się w terenie, czy drogach dziurawych itp. Większe spalanie jeśli chodzi o SUVy?
Volvo v50 to tylko w sedanie, bo te kombi jakoś mi się nie podoba. W Polsce to chyba jeszcze mało spotykana marka. Słyszałam, że są jednymi z bezpieczniejszych samochodów. Jeśli rzeczywiście spala stosunkowo mało a przy tym jest "rakietą" to jestem jak najbardziej za:)
No i Japończyki (Mazda i Mitsubishi) na tapetę
Nie będę ukrywać, że z wyglądu podobają mi się chyba najbardziej, są takie charakterne, dynamiczne nawet gdy stoją heh. Czytałam już troszkę o Maździe 6 a później o 3 właśnie i podobno problemy z rdzą podwozia. Nie wiem czy często ten problem występuje. Mazdy zapożyczają swoje części od Forda?
Też zależy mi na tym, żeby ten samochód potrafił przyspieszyć. Co prawda nie zaliczam się do piratów drogowych, ale moją starą Polówką przy wyprzedzaniu czułam się dość niepewnie, zawsze też przed tym manewrem trzeba było zredukować bieg do niższego, tak żeby spokojnie zdążyć. Raz miałam okazje przejechać się Passatem, i różnica w przyspieszeniu była duża. Dlatego teraz chciałabym, żeby auto potrafiło przyspieszyć przy stosunkowo niskim spalaniu. Jak te dwie rzeczy mają się do tych podanych wyżej modeli? Chodzi mi o Volvo v50, Mazda 3, Mazda 6, Mitsubishi Lancer i ASX. Póki co te modele mnie interesują, ale jestem otwarta na kolejne propozycje
Nie wiem co jeszcze mogłabym podać z wymagań, jakie szczegóły ułatwiłoby Wam selekcję?