Jaki wideorejestrator kupić

30 Sie 2015, 09:36

Zadaniem rejestratora jest przede wszystkim nagrywanie obrazu wysokiej jakości. najlepiej z przodu i z tyłu samochodu. Coraz więcej na tynku rejestratorów dwukanałowych. Dodatkowo przydatny jest GPS (czyli prędkość z jaką się poruszamy i lokalizacja na mapie). pozostałe funkcje to mniej lub więcej przydatne bajery...

Z dwukanałowych rejestratorów najlepsze parametry (tzn 2xFullHD +30fps dla obu kamer) posiada model IROAD V9 oraz Blackvue dr650gw-2ch
Może jeszcze jest jakiś o podobnych parametrach ale ja nie znalazłem...

Zdecydowałem się na IROAD V9 ponieważ nie potrzebuje wyświetlacza. V9 daje mi możliwość konfiguracji przez smartphone. Dzięki temu rejestrator ładnie schował się za lusterkiem i nie rzuca się tak w oczy "przechodniom" :ok:

Jak ktoś chce zobaczyć nagranie to sporo już jest na Youtubie :arrow:
IROAD
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 05 1999
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi

21 Wrz 2015, 09:53

Ja polecam firme SMARTCAMS - oni są dystrybutorami kamer samochodowych.

Masz tańsze i droższe modele. Za 169 masz przyzwoitą kamerę która dobrze nagrywa.

Nie ma sensu się bawić w te szajsy za 100 zł na allegro. Od razu mówię
SzczeryJerry
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 10 2004
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Peugeot 407
Silnik: 2.7 HDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi

16 Lis 2016, 15:35

Ja od niedawna korzystam z wideorejestratora Xiaomi YI Dash. Jest mały poręczny i na prawdę wygodny w użytkowaniu. Jakość nagrania jest na prawdę dobra i raczej nie mam mu nic do zarzucenia. Tym bardziej że ostatnio te Xiaomi robią się na prawdę niezłą marką :)
sadikas
Nowicjusz

Auto: opel

03 Gru 2016, 10:18

Ja żonie kupiłem P100 od Xblitz i szczerze moim zdaniem spisuje się bardzo dobrze. Zgrywamy filmiki na kompa i odtwarzając obraz jest dobrej jakości, dźwięk również. Moim zdaniem też warta uwagi..
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

29 Mar 2017, 11:25

podłączę się do tego tematu aby nie robić spamu. Sam obecnie poszukuje wideorejestratora znalazłem sobie takie trzy wszystkie MIo.
Są to modele MiVue518, 528 i 538. Jako że się zbytnio nie znam na tym sprzęcie po prosił bym o radę co wybrać. Zależy mi aby był mikrofon i gps a te mają. Chyba że coś źle doczytałem. Oraz aby obraz był czytelny i wyraźny za dnia jak i w nocy aby dawało radę.
kogote
Obserwowany

Prawo jazdy: 21 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW e39
Silnik: 2.5 193KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

18 Kwi 2017, 11:10

Myślę że w tym przypadku najlepszy będzie model Mio Mivue 538. Ceny zaczynają się już od 499zł.

kogote napisał(a):Zależy mi aby był mikrofon i gps a te mają. Chyba że coś źle doczytałem.
Zgadza się.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybryda? Czy to się opłaca?
    Jeżeli pokonujemy co roku dziesiątki tysięcy kilometrów i szukamy oszczędnego samochodu, wybór często pada na zakup auta z Dieslem lub instalacją LPG. Od lat na rynku jest alternatywa, która okazuje się ...

19 Lis 2017, 19:05

Ja to w ogóle kupiłem jakieś cudo. Znalazłem lusterko z kamerą cofania i rejestratorem trasy. To nie koniec bajerów masz tam jeszcze nawigację GPS i odtwarzacz multimedialny. Cała moja rodzina je teraz pokupowała, bo naprawdę przydatny gadżet. To może z tym spróbuj.
bask
Początkujący

Auto: Opel

28 Lis 2017, 20:11

Niedawno zmieniałem kamerkę w samochodzie, wybór padł na Xblitz Black Bird. Miałem od nich wcześniej inny wideo rejestrator i byłem z niego zadowolony. Ten nowy też sprawdza się bez zarzutu, mogę go polecić. Cenowo również przystępnie.
abednarz
Nowicjusz

Auto: opel astra combi

28 Sty 2018, 20:12

Zobacz sobie ofertę sklepu rcmplanet.eu. Mają bogatą ofertę tego typu urządzeń. Kupiłem od nich kamerkę za 300zł- to mój maks ile chciałem wydać na kamerkę. Działa jak trzeba.
Szymonjab
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 11 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: renault

23 Mar 2018, 15:06

Mi jako że zależało na dwóch kamerach, przedniej i tylnej to kupiłam rejestrator XBLITZ P600 i jak do tej pory sprawdza się dobrze. Jakość wykonania fajna, co do nagrań to nie mam zastrzeżeń, mogły by tylko być trochę lepsze w nocy. Ale ogólnie to polecam, w tej cenie.
sylwia4012
Nowicjusz

Auto: golf IV
Silnik: 1,9
Paliwo: Diesel

03 Cze 2018, 17:27

Witam, zastanawiam się nad wyborem wideorejestratora, znalazłem w necie kilka dobrych opinii o viofo. Zastanawiam się nad 2 modelami: A119 znalazłem w niezłej cenie taniej o 50 PLN niż na innych stronach lub A119S tylko nie wiem czy warto dopłacać do matrycy Sony różnica w cenie 120 PLN czy w takim razie warto ?
KrysPin23
Nowicjusz

Auto: Seat Leon
Silnik: 2.0, 300 KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

11 Cze 2018, 09:12

Ja kupiłem ten model: Viofo A119PRO GPS
jestem zadowolony, doskonale nagrywa w ciągu dnia i w nocy, póki co nie musiałem jeszcze korzystać z nagrań ale gdyby co to na stopklatce odczytuję wszystkie tablice.
kingoffire
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 1997
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 2.0
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014