Witam wszystkim.
Czytam rady i porady i na to wyglada, że być może uda się wspólnymi siłami wskazać marki, które spełnią poniższe oczekiwania.
Mam do wydania 100-200K, górnej kwoty wolałbym nie przekraczać - auto bedzie brane na firmę zatem wolałbym abyśmy się skupili na moto-wątku, niż rozpatrywaniu tak dużego rozrzutu:) Po prostu natenczas zastanawiam się.
To byłby mój 3 samochód i siłą rzeczy apetyt rośnie, zwłaszcza na mocny silnik i solidną markę. Rodziny natenczas brak, wiek 30 lat i nie chcę kupowac kombi "na zaś"
![Smile :)]()
Samochód jest mi potrzebny do wyjazdów rekreacyjnych i radości z prowadzenia, szybkiego przemieszczania się zwłaszcza tam gdzie można - np. w trakcie wojaży zagranicznych.
Mam spory dylemat, jako że hciałbym wycelować w samochoód klasy wyższej, o silnym, sportowym silniku, może diesel, jednocześnie dający również i wizualne zadowolenie. Pomyślałem zatem o kupnie 1-3 letniego auta którego wartość z kwoty wyższej spadła już do oczekiwanych widełek. Ale - z różnych rozmów wynika, że kupno dobrego auta w tej cenie jest arcytrudne - albo to samochody bite, albo felerne, albo odpady ktorych nikt ze znajomych sprzedawcy nie chciał kupić - zatem i szansa na kupno czegoś solidnego a nie masy problemów spada.
Mimo to szukam i na tym polu, możę BMW (seria 5 czy 6?) czy dobrego Saaba. Byłoby bosko by był klasy "CC" ale nie można mieć wszystkiego
Będę wdzięczny za Wasze rady tak w kontekscie samochodów nowych, jak i używanych w wieku powyższym - szukam natenczas inspiracji w postaci marek i modeli, co by skupić się potem na konkretnych poszukiwaniach.
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Bruno