Jakie Alufelgi do Pandy Actual 1.1...???

25 Sie 2009, 21:32

Witam...

Posiadam Pande Actual 1.1 rocznik 2009 i mam zamiar zrobić przed zimą małą rewolucję z kołami, a że to mój pierwszy samochód w związku z tym te oznaczenia na oponach i felgach to dla mnie "czarna magia".

Fabrycznie mam stalowe trzynastki i opony Pirelli 3000 (155/80 R13).
Na zimę mam zamiar kupić :arrow: Micheliny Alpin
I z tym raczej problemu nie mam, ale teraz...:
Te Michelinki założe na te fabryczne stalowe felgi, a na wiosne 2010 planuje do tych opon Pirelli 3000 kupić Alufelgi i teraz zaczynają się schody, bo jak dopasować do tych opon Pirelli 3000 (155/80 R13) alufelgi trzynastki :?:
Podejrzewam, że będzie problem wogóle z alusami 13 cali :roll:
Czternastki to już bardziej ale autko mam od końca czerwca więc nie mam zamiaru po kilku miesiącach pozbywać się letnich opon :evil:
Znów na zime kupować Alufelgi to chyba nie ma sensu :roll:

Proszę o jakieś porady. Zostaje mi jeszcze opcja zakupu Michelin Alpin (155/80/13 79 T) + felgi stalowe 13 cali, ale to ostateczność, wolałbym mieć Alufelgi na lato :D .

P.S. Może ktoś mi wyjaśnić te wszystkie symbole na oponach i felgach i co one w praktyce oznaczają :?:

Pozdro...
MC_NEO
MC_NEO
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

25 Sie 2009, 22:01

Przepraszam ale pandzi na alusach nie mogę sobie wyobrazić, wyszło by coś w stylu pudła i polskiego lowridera . . .

Może coś takiego . ? ;D

Zdjęcie

Polecam amerykańskie samochody: Buick, Lincoln, Mercury, Pontiac, Ford, Edsel, Cadillac i wiele innych na jakichś złotych rimsach [ nie wiem jak mówi sie fachowo wszyscy mówią rims ] czy felgach szprzychowych. Od lat 50 - tych do 90 - tych amerykanie mieli o wiele lepszy styl od europejczyków, ich motorozycja nie umrze prędzej już kierowcy .
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus IS z nowym przestronnym wnętrzem
    Kluczowymi założeniami programu rozwojowego nowej generacji modelu IS były wiodąca w segmencie przyjemność prowadzenia, wyrafinowany komfort oraz intuicyjność obsługi urządzeń pokładowych. Znalazło to swoje odzwierciedlenie ...