Jakie auto będzie lepsze (do 8000zł) ("w trasę")?

06 Cze 2015, 13:58

Wybaczcie, że się wtrącę, ale nie ma chyba gorszej opcji, niż kierowanie się spalaniem. To są marginalne różnice, których nawet nie odczujesz. Oszczędzisz 1-2L paliwa, a położysz na naprawy kilka razy więcej, niż wydasz na paliwo. Ja bym na Twoim miejscu posłuchał kolegów wyżej, którzy Ci dobrze radzą.

Stosujesz taką polską ekonomię. Widzisz tylko oszczędność groszową na paliwie, a nie widzisz potencjalnych innych kosztów i będziesz żałował. Lepiej na tym można wyjść kupując samochód z dużym, ale trwałym silnikiem, który choć zużyje więcej paliwa, to zrekompensuje Ci to z nawiązką trwałością.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
Paliwo: Benzyna

09 Cze 2015, 15:58

Piszecie oczywiście prawdę, dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Jutro jadę obejrzeć Megane, o której pisałem: [link do oferty na Olx wygasł]

Jej problem jest taki, że nie ma opon letnich i dzisiaj usłyszałem, że ma rdzę (2-3 punkty) na błotniku(?). Trochę mnie to niepokoi, bo Megane po lifcie ma chyba ocynk i teoretycznie nie powinna łapać rudej?
logiro
Nowicjusz

Auto: nie mam

09 Cze 2015, 16:13

Megane I FL rdzewieje na łączeniu progu z nadkolem.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Cze 2015, 19:41

No to już masz argumenty do negocjacji ceny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Cze 2015, 17:07

Dobra wziąłem dzisiaj omawianą Megankę. Może za szybko, ale naprawdę mi się podoba, sprzedawca porządny, nie jest też handlarzem, więc myślę, że może być to dobry zakup.

Zapłaciłem 5500zł więc tyle ile bym chciał zapłacić za takie auto. Teraz tylko dokupię opony i za miesiąc spróbuję zrobić coś z tą rdzą, choć nie ma jej dużo.

Mam nadzieję, że posłuży mi dobrze chociaż te 3-4 lata i oby awarii było jak najmniej a najchętniej to wcale.

Dziękuję za podpowiedzi.
logiro
Nowicjusz

Auto: nie mam

10 Cze 2015, 19:48

No to szerokości i zrób temat w odpowiednim dziale :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bentley EXP 100 GT - elektryczny luksus
    Jak widać Bentley stawia na luksus w wydaniu samochodów elektrycznych. Na razie jest to prototyp ale w niedalekiej przyszłości może się okazać że takie samochody będą królowały na globalnym rynku. To nie tylko ...