Jakie auto coupe?

01 Wrz 2013, 09:42

Witam, jestem młodym kierowcą i chciałbym kupić swoje pierwsze autko które nie było by zbyt duże i za które OC nie zjadłoby całych moich pieniędzy z konta( więc myśle, że pojemność silnika która mnie interesuje to mniej niż 1.9 włącznie).I tak jestem facetem-hetero :D Smile Rozważam parę opcji:
Ford Puma- ponoć 1.7 silnik konstruowany wspólnie z Yamahą, widze do 6-7 tysięcy z dobrym wyposażeniem
Hyundai Coupe- piękne autko, ponoć cechuje sie niezawodnościa, tylko nie wiem czy do 7 tysięcy uda mi się zmieścić by znaleźć stan "jeżdżący"
Toyota Celica- toyota, co tu dużo pisać, równie piękne auto jak Hyundai i jak on, nie wiem czy uda mi sie znaleźć auto w dość miarę stanie
Renault Megane- ponoć najwięcej miejsca ma w sobie ze wszystkich, lecz jest również najbrzydsze, ponoć najbardziej awaryjne ze wszystkich wymienionych tutaj aut
BMW e36- tutaj również wchodzi w grę Sedan, zawsze chciałem mieć tego niemca, bardzo mi się podobają, lecz nie wiem czy uda mi sie w tych kosztach zdobyć auto niezajeżdżone przez ludzi.

Od swojego auta oczekuje by mi wiózł tyłek, ale również by dawał mi "frajdę" z jazdy. Nie mam rodziny- jak wspomniałem jestem młodym kierowcą i człowiekiem dopiero co ukończył szkołę i pracującym+ studia, więc wielkie przestrzenie to nie dla mnie. Również mnie ciekawi, które z tych aut najlepiej znosi gaz
Dziękuję z góry za pomocne opinie :)
otori
Nowicjusz

Auto: Nie mam

02 Wrz 2013, 23:26

Odświeżam, pomoże ktoś?
otori
Nowicjusz

03 Wrz 2013, 07:41

Za 7k kupisz dobrze utrzymane BMW e36 w coupe z silnikiem 1.6/1.8.

Spalanie 1.8 to będzie w mieście jak wrocław poniżej 10l benzyny i około 10l gazu.
matiit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 05 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW e39
Silnik: m52b28
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

03 Wrz 2013, 08:31

Megane i pume bym odpuścił - damskie popierdółki nic ciekawego nie oferują w zamian za swoją niepraktyczność i brzydotę. Do tego są kłopotliwe w serwisie.

Celica chyba odpada w tym budżecie w tej okrągłej budzie przynajmniej.

Zostaje Hyundai Coupe - nieźle wyposażone, świeży design, niedocenione autko, z silnikiem 2.0 radzi sobie przyzwoicie. Nadal jednak jest to popierdułka FWD, nieco damskie auto.

E36 coupe - mój faworyt. Najlepsze właściwości jezdne i wykończenie, napęd na właściwą oś, największe auto i nawygodniejsze z wymienionych. Silnik 1.8 is 140 koni wchodzi w grę, przy cenie zakupu po utargowaniu 7 tys znajdziesz zadbane auto z niezłym wyposażeniem.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

03 Wrz 2013, 08:35

Megane i Puma kłopotliwe w serwisie? przecież pierwszy stoi na jednym z najpopularniejszych kompaktów a drugi aut miejskich, byle zdzich mechanik z pipidowa Ci je naprawi a części multum.
Nie wiem czy ktokolwiek polecający tu Hyundaia Coupe nim jechał, nie jest niedoceniany, po prostu ktoś kto brał jazdę próbną tym autem nawet mimo niskiej ceny rzadko decydował się na zakup, z 2.7 to bardzo kiepsko prowadzące się auto, jeszcze sprzed epoki postępu koreańczyków.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

03 Wrz 2013, 08:53

Ja jechałem coupe jako pasażer, więc dużo nie powiem, z tyłu brak miejsca na głowę.

Ogólnie reno to reno, a puma... no cóż aby wymienić żarówkę trzeba zdjąć koło, o czymś to świadczy.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyposażenie i BMW ConnectedDrive w BMW ActiveHybrid 3
    Wysokiej jakości wyposażenie standardowe, z dwustrefową automatyczną klimatyzacją działającą także przy wyłączonym silniku oraz opcjonalnym systemem nawigacyjnym Professional. Liczne, ekskluzywne systemy wspomagania kierowcy ...

04 Wrz 2013, 13:22

A bmw z serii e34 w sedanie? Dam rade znaleźć w dość dobrym stanie za 7 tysięcy?
otori
Nowicjusz

04 Wrz 2013, 17:40

Bez problemu znajdziesz ładne e34 z dobrym wyposażeniem.
A co do Forda Puma to jest to samochód dla kobiet albo pedalow;P
Hyundai Coupe to bardzo ciekawy pomysł. Miałem okazje pojeździć coupe po lifcie z silnikiem 2.7. Wrażenia naprawdę pozytywne i nie ma już mowy o dawnej tandecie odczuwanej w samochodach tej marki.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

09 Wrz 2013, 10:44

Więc wybór zacieśnił się do bmw e34, bmw e36(choć wiem, że znaleźć niezajeżdzone e36 graniczy z cudem) i hyundaia coupe I , jakie są wasze typy? :sly:
otori
Nowicjusz

09 Wrz 2013, 14:45

jiGsaw napisał(a):Ogólnie reno to reno, a puma... no cóż aby wymienić żarówkę trzeba zdjąć koło, o czymś to świadczy.
Nie ma to jak stereotypy
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Wrz 2013, 09:12

kon146- rozwiń swą myśl, bo same spostrzeżenie nic mi do mojego problemu nie wnosi :wink:
otori
Nowicjusz