Jakie auto dla bliźniaków? [SUV/Kombi/VAN] min. 600L, 170KM, 4x4

25 Lut 2018, 15:16

Witam,

poszukuje auta miejskiego dla bliźniaków (za 2mce).
Moje kryteria: min. 600L bagażnik, od 2014r, min.170KM, 4x4, w rozliczeniu chce oddać inne auto czyli z salonu muszę brać to nowe [FV], chyba że można inaczej... Wózek ok.110cm, np. do Audi A6 nie wszedł :( a do BMW 5 tak na styk w poziomie.

Brałem pod uwagę SUVy i kombi (bo głównie miasto praca-dom) i będę sam jeździł ale jak zajdzie potrzeba to 2+2/3 z dziećmi, a może jednak VAN aby z tyłu były 3 fotele? Ale kupować VANa jak rocznie zrobię z dziećmi może kilka razy trasę? Co wybrać aby było funkcjonalne i dawało frajdę.

Wybrałem poniższe ale z chęcią posłucham Waszych opinii.

SUV: Cayenne II 2014-17(670L) > X5 F15 2014-18(650L) > Tiguan Allspace(760L) > ML W166 2014-15(690L)

Kombi: Passat(650L) > Superb(660L)

VAN: Alhambra > S-max

Pozdrawiam
/K
krissofo
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2003
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Audi Q3
Silnik: 2.0 TFSI 170KM
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

26 Lut 2018, 18:15

Chcesz nowe auto więc idziesz do salonu, przymierzasz się i jeździsz tym co Cię interesuje a na końcu bierzesz to co najbardziej się podoba.

IMO przy takim użytkowaniu kupno suv'a i szukanie napędu 4x4 to tylko niepotrzebne generowanie kosztów, kombii powinno wystarczyć.
Pojemność bagażnika w litrach to też względna kwestia, ważny jest też kształt.

Kombii: Kia Optima, Mondeo, Mazda 6 (w niektórych miastach kradną :mrgreen: )
Van: S-max, C4 Grand
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Mar 2018, 19:25

Dzięki za sugestie.
Chyba jednak musi być VAN z 3 miejscami z tyłu gdyż jak będą dzieci w fotelikach, tyłem do kierunku jazdy to nikt im nie poda pomocnej dłoni.
Wózek też jest długi więc wejdzie.
krissofo
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2003
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Audi Q3
Silnik: 2.0 TFSI 170KM
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wybrać akumulator dla samochodu?
    Nic nie trwa wiecznie, zwłaszcza żywot akumulatora samochodowego. Jego zużywanie się w wyniku eksploatacji to naturalny proces. Przychodzi moment, kiedy trzeba dokonać wyboru i wymienić bezużyteczny akumulator na nowy. Na ...
    Toyota Prius 1.8 VVT-i - test spalania
    Toyota Prius to najsłynniejsza i zarazem pierwsza seryjnie produkowana hybryda. Obecna, czwarta generacja doczekała się m.in. wersji z napędem na wszystkie koła oraz pięciomiejscowej odmiany z napędem plug-in. Prius czwartej ...