REKLAMA
Witam ponownie! Nadszedł czas pożegnać się z moją Hondą Civic VI 5d kupioną po forumowej konsultacji.
Budżet: do 15k
Roczny przebieg: +/- 15k
Wymagania: sedan / ew. kombi, choć ciekawym kompaktem też nie pogardzę
Paliwo: Pb / Pb+LPG
Nie nastawiam się na konkretną markę / model, choć mam kilka opcji na oku. Obecnie wyszukałem kilka ogłoszeń w mojej okolicy i chciałbym prosić o ocenę zarówno tych konkretnych egzemplarzy, jak i ogólnie modeli. Możecie być brutalni
Opel Signum - wiem już, że 1.8 nie jedzie, a 2.2 nie jest cudem techniki. No i zawiecha do najtrwalszych nie należy. Choć spotkałem się z opinią, że i tak jest to bdb alternatywa dla np. audi, czy volvo...
Znalazłem taką sztukę z 2.0t:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - słaba jakość zdjęć
Peugeot 407:
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] spory przebieg (można sądzić, że nie cofany), niestety nie podano pochodzenia auta; podejrzana ta ofetra zamiany
3. [link do oferty na Allegro wygasł] - co z tymi obcierkami? Da radę zrobić to zadowalającym kosztem?
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Audi A4B6 - masa "perełek" i jestem świadom, że łatwo wpaść na minę nawet u "cywila". Zacznijmy może od tego, czy budżet pozwala mi w ogóle rozglądać się za tym modelem?
5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Toyota Avensis - Z jednej strony legenda o supertrwałych autach, z drugiej bardzo zróżnicowane opinie w internecie. Miałem okazję kilka razy przejechać się tym autem i układ kierowniczy wydawał mi się być lekko "rozbiegany". Myślałem, że to wina złego stanu technicznego, ale później trafiłem w internecie na podobne opinie. Warto przepłacać za historię?
6. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - silnik 1.8 może być trochę słaby; zainteresowałem się nią głównie dlatego, że znajduje się blisko mnie.
7. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dwa bonusy:
8. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Podobno wykończenie i ogólnopojęty komfort stoją na wyższym poziomie niż w octavii. Jak to wygląda w porównaniu do wyżej wymienionych aut?
9. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - początkowo olałem to ogłoszenie, jednak po sprawdzeniu cen na otomoto lekko się zainteresowałem. Czemu są takie niskie? Chodzi o silnik, czy ogólnie nieudany model?
10. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jednak pozostaje jakieś przywiązanie do marki. Świetny byłby Accord 7gen, ale niestety jeszcze trochę brakuje. Jest sporo ofert z 1.8, ale jednak jeśli schodzić w dół z rocznikiem, to chciałoby się czegoś więcej. Tylko czy przy tych usterkach auto nie jest trochę przecenione?
No i jak zawsze wywaliłem tasiemca... Z góry dzięki za cierpliwość i poświęcony czas