Jakie Auto dla syna

28 Gru 2011, 14:21

Witam mam problem niewiem jakie kupic auto dla syna. Juz syn ma uzbierane z 5 tys i chce mu dolozyc tak z 3 aby kupic auto za 8tys i niewiem wlasnie jaki model myslalem nad golf 3 fabia , felicia seat ibiza. Chce po prostu kupic mu takie zeby latwo mogl operowac nim i zeby nie bylo dla neigo ciezkie jak np by parkowal albo zawracal. Z gory dziekuje za odpowiedz
norton60
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Skoda Octavia

28 Gru 2011, 14:55

Astra I, meganka generalnie coś z segmentu C
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

28 Gru 2011, 17:47

to co kupują wszyscy młodzi w większości golf 3,bmw e36,honda civic,fiat brawo/a,ibiza,astra,alfa 156
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

28 Gru 2011, 18:17

Ja na pierwsze auto miałem Mercedesa W201 190D i naprawdę było ok. Auto wygodne, bagażnik wystarczający, tylny napęd w połączeniu z mocą 72KM z których połowa pewnie umarła nie pozwalał na zbytnie szaleństwa ale uczył delikatnie pokory do tylnego napędu zimą do tego spora zwrotność i problemów z parkowaniem żadnych, Spalanie na poziomie 5l, pomimo tego że mój był z 86r. po taxi był praktycznie bezawaryjny.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI

28 Gru 2011, 18:29

a zapomnialem ten samochod bedzie wspolny dlatego chce aby byl 5 drzwiowy bo zona chora jest i ma problemy z wsiadaniem a drugi syn tez chory
norton60
Nowicjusz

28 Gru 2011, 18:49

Kolego szukaj najmłodszego auta jak to możliwe, nie szukaj żadnego dziadka typu stare BMW lub MERCEDES pomimo tego, że to są dobre marki to już mają swój wiek i będą się statystycznie bardziej sypały niż dużo młodszy FIAT !!! za tą samą kasę. :idea: :idea: :idea:

Idealnie by było kupić, rocznik minimum 2000!!!

1, Skoda Fabia silnik 1,4
2, Fiat Punto II po FL silniki 1,2 lub 1,4
3, Chevrolet Aveo silnik 1,4

Pamiętaj, że kupując stare auto (np: AUDI, BMW, VW, MERCEDES itp) narażasz się na:
1, wydech klejony, kombinowany, dwururki nikt nie wymienia bo kosztuje fortunę !! więc klikrają :mrgreen:
2, usterki podnośników szyb
3, awarie linek regulacji ogrzewania
4, usterki szyberdachu
5, usterki wielowahaczowego zawieszenia
6, problemy z elektryką
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GR Supra
    Nowa Supra to nadal wygodne i dobrze wyposażone tylnonapędowe coupé z turbodoładowanym silnikiem R6 pod maską. W przypadku nowego modelu za napęd służy 340-konna jednostka 3.0 z turbiną twin-scroll. Taki zestaw wytwarza ...

28 Gru 2011, 18:49

Kolego szukaj najmłodszego auta jak to możliwe, nie szukaj żadnego dziadka typu stare BMW lub MERCEDES pomimo tego, że to są dobre marki to już mają swój wiek i będą się statystycznie bardziej sypały niż dużo młodszy FIAT !!! za tą samą kasę. :idea: :idea: :idea:

Idealnie było by kupić, rocznik minimum 2000!!!

1, Skoda Fabia silnik 1,4
2, Fiat Punto II po FL silniki 1,2 lub 1,4
3, Chevrolet Aveo silnik 1,4

Pamiętaj, że kupując stare auto (np: AUDI, BMW, VW, MERCEDES itp) narażasz się na:
1, wydech klejony, kombinowany, dwururki nikt nie wymienia bo kosztuje fortunę !! więc klikrają :mrgreen:
2, usterki podnośników szyb
3, awarie linek regulacji ogrzewania
4, usterki szyberdachu
5, usterki wielowahaczowego zawieszenia
6, problemy z elektryką
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

28 Gru 2011, 19:22

punto i meganka to dobre propozycje za te pieniądze można wyrwać rocznik gdzieś tak koło 2000.r.
A ja proponuje Citroena Xsare sam mam i sobie zachwalam :D
tomcio123
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Xsara 2.0 hdi

28 Gru 2011, 21:04

robbydzia coś Ty sie z choinki urwał?Najmłodsze auto,przecież stan sie liczy a nie rok,no chyba że przy kupnie stawiasz tylko na rok to potem powstają te głupie stereotypy przez własnie osoby takie jak Ty.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

28 Gru 2011, 21:19

Hahaha...usterki kolegi wyżej mnie rozwaliły, ale bez komentarza.
Do 8k. można kupić już troszke większy, ale jeszcze nie największy samochód, a mianowicie Renaul Laguna 1. Posiadam taką i powiem, ze mimo rocznika 95r. nie mogę na nia narzekać. Za autko dałem 5k. włożyłem nowe sprzęgło i jeździ się jak marzenie :)
Co do Mercedesa...nie ma co duzo pisać. 190D będzie sie psuł szyberdach, podnośnika :lol: a w 10lat młodszym Fiacie będzie się psuł silnik :D
Prosze wybierać :)
bartek4334
Początkujący

Miejscowość: KMP

28 Gru 2011, 21:28

Teraz to Twoje usterki mnie rozwaliły,ojciec miał od nowości Brave (ponad 10lat),wszędzie nią jeżdził,dbał jak ch...a,wszystko na bieżąco robił i praktycznie zero poważnej awarii ale tak masz racje silnik sie będzie psuł... ehh :roll:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

28 Gru 2011, 23:18

No tak to jest,nigdy nie miał takiego auta a wie co sie psuje,będą z Ciebie ludzie naprawde... :mrgreen:
norton60 niewiem skąd jesteś ale kolega sprzedaje [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Gru 2011, 00:39

Ja jestem ze śląska tylko powiem tak posiadam skode octavie i syn juz niechcaco walnal wkraweznik i porysowal bagaznik wiec bardziej poszukuje takie autko mniejsze niz mercedes bo szczerze mowiac sa tej samej dlugosci poszukuje takiego malego zeby dawal bez problemu rady parkowac i nim manewrowac ale dzieki za propozycje
norton60
Nowicjusz

29 Gru 2011, 00:40

Moim zdaniem astra.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1991

29 Gru 2011, 10:07

ja bym proponował golfa, ibizę lub hondę civic.
drmax
Nowicjusz

Auto: Land Rover Disco 2