Jakie auto do 15.000

05 Gru 2014, 22:22

Witam, nadszedł czas na zakup pierwszego samochodu, kwota jaką chciałbym na to przeznaczyć to 15.000. Chcę aby w tej kwocie zamknął się koszt zakupu samochodu, ubezpieczenia, ewentualnie naprawy wiedząc że kupuje się samochód z jakąś usterką.

Samochód będę użytkował głównie w mieście oraz na jakieś wypady na weekend. Musi być 4 drzwiowy, ale nie musi być to wielki sedan
Chciałbym samochód z instalacją gazową, wpadłem na pomysł aby sprowadzić auto z Niemiec ( osoba w rodzinie wielokrotnie to robiła ) w samej benzynie i tutaj wstawić jakiś dobry gaz. Ogólnie nie stwierdziłem jeszcze czy chciałbym diesla czy benzyna/gaz, albo może zostać przy samej benzynie, gdyż nie będę tym autem robił setek kilometrów.

Odnośnie marki i modelu samochodu też nie podjąłem jeszcze decyzji, chciałbym tylko unikać aut francuskich gdyż większość znajomych ma z nimi spore problemy ( Laguna, Peugeot 407 ).
Na początku myślałem o Audi A4/ Passacie/ Golfie, ale od jakiegoś czasu coraz więcej myślę o autach japońskich.
Bardzo proszę o wszelkie porady.
Pozdrawiam
PS. pragnę dodać że będzie to samochód na dobre kilka lat
bodzio092
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 11 2011
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Nie mam

06 Gru 2014, 00:35

Jak japońce to może jakaś toyota corolla lub honda civic VII.
Co do sprowadzania auta z Niemiec to warto ściągnąć z nich auto po drobnej stłuczce i starać się szukać egzemplarzy od prywatnego właściciela.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne