REKLAMA
Witam wszystkich.
To mój pierwszy post na tym forum. Wszedłem tutaj, bo potrzebuję pomocy przy wyborze auta.
Budżet - tak jak w temacie 7500zł, jeśli znajdzie się jakaś okazja, to mogę trochę dołożyć. Potrzebuję auta w miarę dużego (do przewozu 4-5 osób). Jeżdżę na trasie Włocławek - Poznań i odwrotnie 2 razy w tygodniu. Do tego pracuję też jako dostawca pizzy z własnym samochodem. Daje mi to rocznie ok 27 tys. kilometrów. Zależy mi na niewielkich kosztach utrzymania, więc chętnie kupię auto zasilane benzyną z gazem, ewentualnie diesla (sama benzyna odpada). Chciałbym nim trochę pojeździć, więc stan powinien być co najmniej dobry. Rozglądałem się za Skoda Octavia i Opel Astra II.
Czy przy moich kryteriach poszukiwań jestem w stanie znaleźć coś sensownego? Czy warto rozglądać się za np VW Passatem? Jeśli macie jakieś propozycje to napiszcie mi, proszę. Jeśli możecie, to wskażcie których silników unikać w wyżej wymienionych autach.
Mam teraz Fiata Seicento, ale jest w nim niewiele miejsca i wydaje mi się, że za dużo trzeba w nim robić (co chwilę jakaś inna usterka). Czy to wynika z trwałości tych samochodów, czy z ilości pokonywanych przeze mnie kilometrów?
Pozdrawiam.