REKLAMA
Panowie, dojrzałem w końcu do zmiany auta, zaczynam się powoli rozglądać za nowym wozidłem, 159 raczej nie kupię, bo coś nie mam ochoty jednak na nowoczesnego diesla z dpf-ami etc (ale kto wie, Alfe kupuje się sercem a nie rozumem, więc jeżeli trafiła by się malinka jakaś w dobrej cenie to pewnie bym brał bez gadania )
Ale do rzeczy, zakładam ten temat, bo chciałbym prosić Was w ocenia potencjalnych autek, które być może pojechałbym obejrzeć. Może, bo jeszcze moja lepsza połowa będzie musiała się zgodzić
A nie chcę dymać kilkaset km tylko po to, by igła super ekstra okazała się trupem.....
I dlatego liczę na Waszą pomoc
Generalnie celuję w hatchbacka segmentu D, stosunkowo świeżego i zrywnego..... czyli prawdopodobnie Mazda 6 lub Laguna II FL(chyba, że macie jakieś inne fajne typy @Dzida, lex is 200 odpada, wizualnie totalnie mi to auto nie pasuje
Generalnie biorę pod uwagę dużo modeli, szukam mocnych i trwałych benzynek, turbo jak w Lagunie jest trochę fanaberią, biorę też jak najbardziej wolne ssaki, zarówno w Lagunie jak i w innych autach
Nie ograniczam się i nie fiksuję się na konkretne auto, bardziej chodzi mi o spełnienie kilku wymagań:
- mocny, zrywny motor
- na 95% benzynka
- klima automatyczna
- praktyczne nadwozie, jednak kombi do mnie nie przemawia, dlatego najbardziej celuje w liftbacki
- świeży wygląd
- rocznik od 2005 (wymagania drugiej połówki, nie może pojąć, że rocznik nie jeździ )
- bezawaryjność
Z 6 nic ciekawego na otomoto i tym podobnych portalach nie widziałem - szukam polifta zdecydowanie, widziałem jedynie "igiełki" od niemca....
Temat pewnie będę kilkakrotnie odkopywał, bo nie napalam się, że od razu kupię auto, dlatego proszę moderatorów o wyrozumiałość, nie chcę zaśmiecać forum X tematami "oceńcie to auto"
Ale moją uwagę przykuła ta Laguna: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Cena wydaje się rozsądna, przebieg też, chyba od osoby prywatnej nawet O.O. Jedyne co mi wygląda dziwnie to lakier na drugim zdjęciu..... jakby taki zmatowiały jakiś, dziwny....
pomóżcie panowie!