Witam!
Jako że mam już prawie 18 lat, chcę zapisać się na kurs prawa jazdy i w związku z tym chciałem Sb kupić jakiś samochód. Tylko że moje wymagania są dość duże
![Wink ;)]()
Mój tata ma alfe romeo 146 z silnikiem 2.0 z 98 roku i ma przejechane teraz ok 90 tys. (przebieg raczej prawdziwy bo ojciec jest mechanikiem i wszystko posprawdział, nawet folia na podłodze była
![Wink ;)]()
a kupiliśmy je w 2009 roku...
I jeżeli nie kupił bym samochodu to jeździł bym tym ww autem. Pasuje mi to w sumie bo jest bardzo zadbane ze sportowym zacięciem 150 km
![Wink ;)]()
skóra w środku, ale silnik 2.0 benzyna/lpg (lpg od roku). I koszty paliwa będą max wielkie i dochodzi do tego duża awaryjność tego samochodu (niedawno wymienione całe sprzęgło) i drogie części...
Więc szukam dla siebie samochodu, takiego w miare nie drogiego do ok 6-7 tysięcu który mało pali ale żeby było też czym przycisnąć, żeby nie był muł totalny. Zależy mi na tym żeby to był samochód z klasą ;p Taki żeby laski na niego leciały
![Wink ;)]()
Ponieważ mam 17 lat więc to dla mnie ważne jest
![Wink ;)]()
Myślałem nad bmw e30, jakby kupić zadbane to jest klasyk auto tylko że tata mi to odradza bo części do bmw są drogie i auto które ma 30 lat nie ma już pewnie podłogi...
Więc poradźcie mi cos bo sam nie wiem, nie chce aut typu corsa, seicento, matiz, tylko cos większego i fajnego (może być nawet ze sportowym zacięciem.) Wiem że mam duże wymagania ale no wiecie jak to jest w tym wieku
![Wink ;)]()
Pozdrawiam ! I z góry dziękuję za odpowiedzi.