REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
szybki napisał(a):R28F1 napisał(a):Pomyliły Ci się role...
Rozumiem, że zawsze marzyłeś, żeby zostać nauczycielem, tylko czegoś Ci brakowało
Odpowiesz na pytania czy już jesteś na stronach Auto Centrum i sprawdzasz tabelki ? . Czekamy.
e0hater napisał(a):Zawsze turbo będzie elastyczniejsze bo ma wyższy moment i w niższym zakresie.
R28F1 napisał(a):szybki napisał(a):R28F1 napisał(a):Pomyliły Ci się role...
Rozumiem, że zawsze marzyłeś, żeby zostać nauczycielem, tylko czegoś Ci brakowało
Odpowiesz na pytania czy już jesteś na stronach Auto Centrum i sprawdzasz tabelki ? . Czekamy.
Ty na prawdę tak bardzo utraciłeś, poczucie rzeczywistości, myśląc, że jak zrobili cię moderatorem (nie myl z mentorem) to możesz żądać od jakiegoś użytkownika forum żeby odpowiadał na twoje durne, zaczepne i prowokujące pytania ?
R28F1 napisał(a):Ty, który twierdziłeś, że różnica pomiędzy 8s a 9s w przyspieszaniu do setki jest znikoma, chcesz rozmawiać o osiągach ...?
R28F1 napisał(a):Jakiekolwiek, by to nie były tabelki, czy to na stronach polskich czy zagranicznych, to i tak będą bardziej wiarygodne niż Twoje subiektywne widzimisie pisane z pozycji, gościa, któremu wydaje się, że wszystko wie najlepiej, bo nabił kilka tysięcy ogólnikowych postów.
galakty napisał(a):Trzeba zaznaczać o czym mówimy bo już durne przykłady tu leciały jak V6 i inne...
szybki napisał(a):Po co wymyślasz sztuczną rzeczywistość. W zwykłym aucie turbo reaguje natychmiastowo i spokojnie starcza do bezstresowej jazdy w najbardziej logicznych prędkościach.
No właśnie bo nie wiesz co to jest moc, skąd się bierze i co definiujeszybki napisał(a):Galaty to nie było durne tylko uwypuklenie durnej wypowiedzi jak to niby moc poprawia bezpieczeństwo jazdy.
R28F1 napisał(a):szybki napisał(a):R28F1 napisał(a):Może, dla bezpieczeństwa
Tia szczególnie moc
Tak dokładnie, to lepsze osiągi wynikające najczęściej z większej mocy. Szybszy proces wyprzedzania, łatwiejsze podłączenie się do ruchu itp. Można by wymieniać...
Jeremias napisał(a):W sumie to myślałem że czasy Wojtków co to w swoich 1,9 tdi mają 300 niutów przez 1000 obrotów i się podniecają mineły a jednak nie
Eyell95 napisał(a):R28F1 napisał(a):Tak dokładnie, to lepsze osiągi wynikające najczęściej z większej mocy. Szybszy proces wyprzedzania, łatwiejsze podłączenie się do ruchu itp. Można by wymieniać...
Dokładnie tak
Nie wyobrażam sobie teraz mieć coś slabszego niż mam bravo 1.9 150 turbo, to zamulające auta są niebezpieczne, oczywiście nie mówie o autach 200+ km dla kogoś kto nie ma wyobrazni i umiejetnosci...
Dokładnie takgalakty napisał(a):Jeremias napisał(a):No nie, koniec końców liczy się moc... Nitu jedynie w połączeniu z ilością obrotów definiuje kiedy się pojawia. Tak naprawdę lepiej patrzeć na moc przy danych obrotach.
Jeremias napisał(a):Mniej bzdur i dziwnej teorii, więcej praktyki proponuje
Jeremias napisał(a):przejedz się kiedyś Bravo t-jetem 120 koni, ablo Astrą 1,4T 120
Jeremias napisał(a):potem np Focusem ST, Civiciem Type R to wtedy zrozumiesz
Jeremias napisał(a): sumie to myślałem że czasy Wojtków co to w swoich 1,9 tdi mają 300 niutów przez 1000
Eyell95 napisał(a):Dokładnie tak
Nie wyobrażam sobie teraz mieć coś slabszego niż mam bravo 1.9 150 turbo, to zamulające auta są niebezpieczne, oczywiście nie mówie o autach 200+ km dla kogoś kto nie ma wyobrazni i umiejetnosci..
R28F1 napisał(a):taki @szybki nie może zrozumieć takiej prostej oczywistości, ...bo on wie wszystko lepiej
szybki napisał(a):Czekam na odpowiedź, dawaj.
Eyell95 napisał(a):Szybki, ja nie mówiłem ze bravo 1.9 150 t jest najszybsza 150 ...
Biłem do tego odnośnie bezpieczeństwa na drodze, że bezpieczniej się czuje mając więcej mocy niż mniej, ale z rozsądkiem różne sytuacje bywają na drodze i nie raz musiałem szybko odbić/uciec ...
Eyell95 napisał(a):Mam wrażenie, że lubisz atakować wszystko w postach, myśląc że inni racji nie mają, mnie nie atakuj ja motoryzacyjne zero jestem, ale mam podobny charakter do Ciebie w innych dziedzinach i też lubię udwoniać że to ja zawsze mam rację, a to nic dobrego i zawsze na tym tracę w kontaktach międzyludzkich
Eyell95 napisał(a):Apropo tego porównania 2.0 180 t benz vs 2.0 diesel 160 ( jak dobrze pamietam) t, nie mam pojecia dla tego Ciebie o to pytam także mi powiedz, im lepsze przyśpieszenie tym lepiej dla mnie, ja ciagle jezdzilem na rope chcialbym posmigac benzynka troche, ale jesli diesel ma znacznie lepiej wypadac pod wzgledem wrazenia z jazdy i eksploatacji to chetnie przy nim zostane jak sa to skrajne wartosci .