Witam forumowiczów
Jesli pisze w złym dziale prosze o przeniesienie tematu
A wiec pokrótce
Planuje zmienić auto, myślę ze w okolicach kwietnia.
Raczej preferuje hatchbak ewentualnie sedany z ładniejsza linia( nie cierpię combi)
Mimo, ze bardzo duzo jezdze autem to za wiele ich nie mialem, kolejno :
Mitsubishi Colt 1.3 81 km
Opel astra h gtc 2.0 170 t ( kupiony od handlarza w ciagu 2 miesiecy pobytu Za granica wyszlo ze jest trupem to auto i naprawy wyjdą mnie tyle co zaplacilem za auto, choc wynająłem pseudo rzeczoznawcę targował sie o 50zl, gdzie wyszlo ze naprawy około 12 tysiecy złotych, skrzynia, turbo,zawieszenie… ale mniejsza o to)
Następnie odkupiłem od brata auto ktorym jezdzil ponad rok i ja czasem pożyczałem wiec wiedzialem co biore, a wiec aktualnie fiat bravo 1.9 150 multijet z 2007roku, dobre auto nigdy mnie nie zawiodło, jednak zaczyna dawac we znaki w ostatnim roku włożyłem w nie jakies 7/8 tysiecy gdzie wartość rynkowa to jakies 9-13 tysiecy złotych takze pora pozbyć sie skarbonki, az za bardzo o niego dbałem a nie odwzajemniał tego
Planuje Wydac
maksymalnie 30tys zł( wlacznie z ewentualna naprawa )
Dlatego docelowo przegladam
auta do 25 tysiecy No chyba ze trafi sie nieco bardziej zadbany egzemplarz ew tzw „igła” …
Najpierw oczywiscie biore pod uwage najbardziej polecane silniki, ktore w miare sa ekonomiczne jesli sie o nie dba mam na mysli naprawy a potem szukam odpowiedniej dla siebie budy.
Brałem pod uwage ford mondeo mk4 z racji tego ze nie chcialbym słabszego silnika niz do tej pory mialem tutaj 2.5 t 210km robi robote jednak jest za duzy troche choc to jeszcze ujdzie ale wygląd jest nijaki, po prostu zwykle auto rodzinne … bez polotu
Brałem pod uwage rowniez Honda civic 8 1.8 140km, jednak nawet jesli uda sie wgrać mapę na 160km to wciąż cos mi nie pasuje w tym aucie
To sa jedyne dwa auta ktore znalazlem
Ostatnio przypomniałem sobie o e90 BMW
Silniki 2.5-3.0 benzynowe polecane
Jednak jak wczytałem sie troszkę na forum to mimo ze sa polecane to chyba jednak od biedy bo jak zobaczylem ile tam moze byc wydatkow to szok, rozumiem wydac na naprawy auto zalozmy 10tysiecy rocznie ale za auto warte 30 tysiecy powyżej, a nie jak ja co roku w bravo ladowalem Z 70% wartości jego w naprawy i myslalem ze jest super bo nigdy mnie nie zawiódł na drodze…
Wszystkie maja jakies grubsze problemy te e90…
A te silniki sa po prostu chyba tylko mniejszym złem
Czy ktos jest cos w stanie mi polecić z dobrym silnikiem z sensownym wyglądem w cenie 25-30 tysiecy ( max )
Najbardziej mi sie podobaja te e90 z zewnątrz i w srodku w tej cenie ale te opinie … Jesli e90 faktycznie tak fatalnie wypada to pozostaje mi tylko ten mondeo i Honda civic 8 w glowie
Tylko prosze was z nie gorszymi osiągami niz aktualny 1.9 bravo 150 koni
Czekam na podpowiedzi moze macie jakie wizje …
![Piwo :piwo:]()