REKLAMA
Witam
Szukam auta w granicach 16-18 tys (to już taki wyżyłowany maks).
Do tej pory najwięcej jeździłem głównie dieslami Ford Focus II (rocznik 2008 1.8@115KM), Peugeot Partner (rocznik 2006), Mazda 6 (rocznik 2005 [email widoczny po zalogowaniu] Jeśli chodzi o benzynę to miałem do czynienia tylko z żelazkiem tj Daewoo Tico oraz VW Polo II (rocznik 1992 [email widoczny po zalogowaniu] Stad pierwsza sprawa: benzyna vs diesel przy przebiegach rocznych rzędu 15 tys km; zima głównie dużo jeżdżę po mieście, latem miasto plus częste wypady głównie na jurę czy w góry (z Sosnowca). Wiem, że niby niskie przebiegi to PB ale jakoś lubię jeździć klekotami, pytanie czy się opłaca. Druga sprawa: co byście polecieli w tej kwocie, myślałem o czymś maks 10-letnim. Dodam, że maja dla mnie znaczenie w miarę niskie koszty eksploatacyjne jak spalanie, ubezpieczenie, koszty napraw.
Pozdrawiam
Edit:
moje wstępne typy to:
Honda Civic VII gen, Opel Astra II, Toyota Corolla E12, Mazda 323F, Seat Toledo II, Skoda, VW, Audi A3/A4...... rozważę każda inna propozycję ;D Nie mam za bardzo pomysłu (czytaj nie jestem na nic do końca zdecydowany).
Zapomniałem dodać, że najlepiej 5 drzwiowe, klima, oraz podstawowa elektryka-szyby, lusterka must have Fajnie jakby był komputer, kontrola trakcji.