Jakie kombi 5-6 letnie

26 Wrz 2008, 15:11

Witam.Co prawda planuję kupno kombika dopiero w przyszłym roku,ale taki już jestem że lubię odrabiać zadania domowe :lol:
Do rzeczy.Interesuje mnie kombi benzyna 5-6 letnie w cenie 20 tyś.lub troche powyżej.Chciałbym tym autkiem pojeździć troche czasu jakieś 5 może więcej lat,dlatego potrzebuję autka w miarę niezawodnego.Byłem zdecydowany na astrę 2,ale teraz doszedł jeszcze focus.Pewnie po waszych odpowiedziach dojdzie jeszcze coś,ale każdy ma swój gust i każdy chwali swoje.Dobrze byłoby żeby naprawa ewentualnej usterki nie wydarła mi ostatniego grosza z portfela.
Pozdrawiam i liczę na Was.
roni_71
Nowicjusz

26 Wrz 2008, 16:35

robisz duże roczne przebiegi ? wolisz diesla czy benzynkę ew. zagazowaną ? do focusa i astry dodałbym jeszcze octavie/fabie (zależy czy wolisz mniejsze czy większe) i ewentualnia xsarę, która wbrew pozorom nie jest specjalnie awaryjna (chyba wyjątek wśród francuzów :P )
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

26 Wrz 2008, 17:11

Rocznie robię ok 10 tyś,a wolę benzynkę bez gazu.Najlepiej z silnikiem 1,6.
roni_71
Nowicjusz

26 Wrz 2008, 19:30

bbr86 napisał(a): xsarę, która wbrew pozorom nie jest specjalnie awaryjna (chyba wyjątek wśród francuzów :P )

nie taki znowu wyjątek :)

ja osobiście polecam octavie , passata b5 też się spokojnie kupi za 20 k , możesz także przemyśleć forda mondeo
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

26 Wrz 2008, 23:15

j.w. - z tym, że nie widzę sensu pytać teraz skoro za rok rynek używanych samochodów będzie inny, od paru lat bardzo szybko się zmienia w Polsce z uwagi na sprowadzanie aut.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Wrz 2008, 08:54

Myślę że rynek używanych samochodów do wiosny nie zmieni sie za bardzo.Tak myslałem że każdy doda po swoim typie i narobi mi mętlik.Dzięki za sugestie,ale wolałbym kupić bliżej 20 tyś.Raczej nie wyobrażam passata z silnikiem 1,6 a z kolei gdzieś czytałem,że jak octavie to tylko z dieslem.Chyba jednak zdecyduję sie na focusa,ale wysłucham wszystkich.
roni_71
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 2.5 Hybrid 2WD - test spalania
    Jak wykazał test, napęd przenoszony wyłącznie na jedną oś jest gwarancją niższego spalania. RAV4 w tej wersji sprawdzi się jako samochód firmowy gwarantujący wysoką wartość rezydualną. Za dobre osiągi odpowiada hybrydowy ...