Jakie nowe auto do ok. 80 tyś złotych?

26 Maj 2017, 11:43

Witam wszystkich, jak w temacie chciałbym zasięgnąć porady w kwestii wyboru nowego samochodu do mniej więcje 80 tyś złotych. Obecnie mam parę aut na oku m.in nową hondę civic X i Mazdę 3. Jestem osobą bardzo młodą więc w większości poruszałbym się samemu no i głównie zależy mi na niedużym spalaniu (jeżę ok. 450 km tygodniowo) oraz na niemałej ilości miejsca gdyż mierzę 193 cm wzrostu.
Z góry dziękuję za wszystkie rady. :)
vidal
Obserwowany

Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

26 Maj 2017, 17:22

Mazdę miałem, spoko (przy 188 sporo przestrzeni, 2.0/120 mieściłem się w 7L), civic też spoko
Masz też astry, focusy, hjundaje i kije

Generalnie kupując nowe auto nie pytaj o opinie na forach. Idź do salonu, pojeździj i wybierz to co Tobie odpowiada. Nie możemy rozmawiać o słabych punktach czy typowych usterkach bo po prostu nic jeszcze o nich nie wiadomo.

Jeśli sporo tych przebiegów robisz w mieście to pomyśl o aurisie hybrid
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

27 Maj 2017, 19:59

Szukam czegoś podobnego ostatnio(za Focusa III) i robiłem wycieczkę po salonach i całkiem fajnie prezentuje się Astra miał byś wersje Dynamic (z racji lepszego wykończenia wnętrza niż niższe biorę tylko ją pod uwagę) w wersji 1,4 150KM. Astra jest duża (sporo większa od Focusa III) myślę, że poza bagażnikiem porównywalna z Octavią. Podobała mi się też Magene. Mniejsza od Astry, ale też fajna za to przednie Fotele rozwalają system, nie siedziałem jeszcze na takich fotelach w kompakcie.
ruskm
Nowicjusz

Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1,6 tdci 95
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

29 Maj 2017, 14:19

Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad czymś z segmentu premium, ale używanym (rocznym lub 2-letnim). Do głowy przychodzi mi BMW serii 1, Mercedes CLA, Lexus CT200h i Volvo V40. Oczywiście nie od handlarza z z gwarantowanego programu sprzedaży aut używanych danej marki.
Białowol
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 08 1978
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW F11 520d '14
Silnik: B47D20
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014