REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jiGsaw napisał(a):Lexus jak chcesz mieć spokojne auto, dość trwałe w automacie.
Jak osiągi są ważne to BMW 335i zdecydowanie. Manual lub dkg.
Koniu napisał(a):Nie wiem co robi Lexus, mówię Ci co robi VAG.
jigsaw wybrałby BMW bo on nie uznaje innych marekMauritz napisał(a):jiGsaw napisał(a):
Lexus jak chcesz mieć spokojne auto, dość trwałe w automacie.
Jak osiągi są ważne to BMW 335i zdecydowanie. Manual lub dkg.
335i nie biorę pod uwagę ze względu na cenę, ale co sądzisz o 328i xDrive bo to do niedawna mój faworyt. To naprawdę taki syf? A gdyby tak zadał Ci pytanie, gdybyś miał wybrać tylko między Mercedesem A lub CLA 250, BMW 328i xDrive i Audi 3 lub 4, wszystkie z napędem na 4 koła, wszystkie w automacie, i porównywalna moc --- każdy skonfigurowany tak, by nie przekroczyć zybtnio 200 tys, to co byś wybrał?
Mauritz napisał(a):Czyżby tylko Lexus tego nie praktykował?
dzida napisał(a):Lexus słynie z trwałości i nie może sobie na to pozwolić. Oni nie szukają nowinek technicznych tylko uczą się na błędach konkurencji. Mercedes spróbował po w124 i zaufanie klientów upadło na dno. Teraz muszą sięz tego wygrzebywać ładną stylistyką.
Niestety BMW również zaczyna iść w nowinki i obliczanie trwałości elementów (np. rozciągające się łańcuchy) ale tragedii nie ma jak w VW/Audi
jiGsaw napisał(a):Mauritz - dlaczego się upierasz przy napędzie 4x4?
dzida napisał(a):Lexus słynie z trwałości
Mauritz napisał(a):Czy mam rozumiem, że nową beemką z salonu lub mercem sobie nie pojeżdzę bo będzie tylko stać w serwisie już od natępnego dnia po zakupie
Mauritz napisał(a):coś "stracę" wybierają opcję z napędem na 4 koło?
Mauritz napisał(a):Mi wystarczy "trwałość" na 4-5 lat,
Mauritz napisał(a):potem auta się pozbywam.
Mauritz napisał(a): właśnie ten okres jest objęty gwarancją...