Jakie opony letnie do Ford Focus mk1 ??? 195/60 R15

13 Sty 2015, 19:38

Witam chciałbym zakupić nowe opony letnie do mojego Focusa mk1.
Opony będą założone na alusy 15.
Aktualnie są opony letnie 195/60 R15 i przy takich chciałbym zostać.
A teraz stoi na zimówkach FRIGO 2 185/65 R14 na stalówkach.

Jakie opony polecacie za ~`1000/1200zł ???
Warunek dla mnie najważniejszy żeby były ciche.

Oto co znalazłem:
[link do oferty wygasł]
[link do oferty wygasł]
[link do oferty wygasł]
[link do oferty wygasł]
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

13 Sty 2015, 19:59

Myślę że najlepsze dla Ciebie będą albo Goodyeary,albo Micheliny.Goodyeary miałem na poprzednim aucie i na cichszych jeszcze nie jeździłem,Micheliny też nie są szczególnie głośne i starczają na długo.Teraz mam letnie Yokohamy A460 Adwan i są trochę głośniejsze,ale auto jedzie jak po szynach.Z Bridgestone nie miałem do czynienia.Możesz jeszcze rozpatrzyć Dunlopa
http://polskihurtopon.pl/p/474-dunlop-s ... b-a-1-68db :ok:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

16 Sty 2015, 08:13

Porównaj sobie opony i ceny na [link wygasł] i jak widzisz jest sporo modeli z tzw. najwyższej półki. Najbardziej to chyba polecam Dunlopa oraz Continentale piątki bo to są bardzo dobre opony. Do Goodów nie mamm zaufania bo mam teras ósemki na zimę i lipa chodzą zwłaszcza jak jest mokro. Też można ew. pomyśleć o Nokianie choć te dwa pierwsze modele są dla mnie najciekawsze.
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3

19 Sty 2015, 14:00

Są to typowe rozmiary opon więc duży wybór będziesz miał w zasadzie w każdym sklepie. W tym budżecie powinny spokojnie Ci wyjść Michałki lub może nawet Continentale. Z swojego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że na lato dobrze będą sprawowały się też Goodyear Efficientgrip Performance. Zdecydowanie półka premium. Duży wybór opon mają na motointegrator. Tam masz fajną opcję z możliwością montażu u nich w warsztacie partnerskim (znaleźć można taki praktycznie w każdym mieście powiatowym).
tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

22 Sty 2015, 23:47

Z takim budżetem tylko opony premium [link wygasł] Goodyear, Dunlop, Nokian czy Continental to najlepsze marki i mieścisz sie w budżecie więc masz jednak problem bo masz za duży wybór.
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Samochód elektryczny przyszłości
    Lexus LF-30 Electrified, to samochód koncepcyjny z prawdziwego zdarzenia, który wybiega daleko w przyszłość. Zastosowane w nim innowacje nie ograniczają się bynajmniej do napędu elektrycznego i futurystycznej ...