Jakie opony letnie kupić?

15 Kwi 2014, 11:39

Dębica to największy producent opon w europie. pozdrawiam :)
piasek08
Nowicjusz

Auto: Mazda XEDOS 9
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

22 Kwi 2014, 12:48

No raczej coś przesadzona ta opinia bo oni produkuja dla Goodyear Dunlop, więc raczej Goodyear jest największy, choć Bridgestone też ma ogromną fabrykę, a Michelin też będzie budował największą fabrykę opon do rolnictwa na świecie właśnie na polskiej ziemi :)
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3

30 Kwi 2014, 14:15

Też się zastanawiam nad zakupem opon przez Internet, ale ciągle zwlekam, bo trochę się obawiam czy to dobry pomysł. Polecicie sprawdzone sklepy internetowe z oponami? Takie, żeby były uczciwe i żeby koszty przesyłki nie były wygórowane.
automysz
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów
Prawo jazdy: 19 10 2007
Auto: Peugeot
Paliwo: Diesel

30 Kwi 2014, 15:52

Jest sporo sklepów i ceny się na prawde różnią między sobą. Największy to oponeo, też jest sklepopon, ale możesz sobie wejść na porównywarke cen i wyszukiwarke opon na [link do oferty wygasł] i sobie znajdziesz. Generalnie ja przez nich sprawdzałem cene, a skoro na ich stronie jest sklep to nie jest bubel. W necie jest sporo taniej, a jak sobie poszukasz to zobaczysz jakie są różnice nawet 100 na oponie! Masakra jak z nas ściągają sklepy, ale przecież można dobrze poszukać i będzie ok :D
slickrz
Aktywny

15 Maj 2014, 11:30

Polecam Ci sklep Oponeo, to już mój trzeci zakup opon u nich. Mają niskie ceny, ciężko coś taniej znaleźć, szybka wysyłka. Polecam.

Ostatnio u nich zakupywałem: Toyo NanoEnergy, oponki rewelacja - porównywalne do Yokohamy i do tego 200zł w kieszeni.
arkadi
Nowicjusz

Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1.2 8v
Rok produkcji: 2001

15 Maj 2014, 14:19

Hejka, nawet lepsza niż Skąpiec jest porównywarka cen tylko dla opon i mają testy [link wygasł] i tam też są ceny z oponeo i z innych sklepów.
slickrz
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Wyjazdy weekendowe - bezpieczne piątkowe podróże
    Piątek kojarzy się z początkiem weekendu, odpoczynkiem po intensywnej pracy i wyjazdami. Tymczasem piątkowe popołudnie na drogach to najbardziej niebezpieczny czas w całym tygodniu. Aby zapobiegać wypadkom, kierowcy nie mogą ...

28 Lip 2014, 08:36

A moze opony firmy Nokian,co o nich sądzisz? Bo tak się składa,że zajmujemy się oponami na co dzień,więc chętnie pomożemy i doradzimy podczas wyboru,można teraz spotkać kilka ciekawych promocji.
OponyImpolex
Początkujący

Silnik: 1.9 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback

28 Lip 2014, 12:01

Nowe produkty od Nokiana są całkiem całkiem. Firma do tej pory ze względu na kraj pochodzenia była kojarzona z oponami zimowymi, ale chyba impas został złamany.
Oczywiście po piętach depcze, Dunlop, Michelin, Goodyear czy Continental :)
slickrz
Aktywny

19 Sie 2014, 07:00

Kończy się sezon letni więc w wielu sklepach można liczyć na przeceny.

Opony letnie to przed wszystkim: Goodyear, Michelin, Continental, Pirelli, Dunlopy - ewentualnie wspomniana Dębica. Zależy jaki mamy samochód i jaki budżet możemy na ten cel przeznaczyć.

Najlepiej skorzystać z takiego konfiguratora motointegrator.pl/s/lp-opony/
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

03 Wrz 2014, 08:10

Ja czasem trafiam na promocje w sklepie Speedgum i nie narzekam. Mają całkiem sporo róznych marek, a na ceny nie ma co narzekać. tam kupilem goodyear i służą do tej pory.
Cynober
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 05 1980
Auto: Toyota Corolla

04 Wrz 2014, 13:36

Teraz już tyle tych sklepów jest, że masakra, ja wole kupowac w tych pewnych większych :)
slickrz
Aktywny

14 Paź 2014, 12:56

Jeśli chodzi o letnie jak i zimowe opony ja od dwóch lat testuję markę azjatycką Aeolus i chętnie polecam, bo mamy dobre parametry jakościowe oraz bezpieczeństwa w przystępnej cenie. Sam odczułem różnicę w jeździe oczywiście na plus sprawdziły mi się już zarówno zimą jak i latem.

Pozdrawiam,
Robert.
Robert1990
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2009
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.2
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2000

16 Cze 2016, 11:57

Zawsze warto brać opony nowych marek wchodzących na rynek, a [reklama] to właśnie nowa odsłona ekonomicznego ogumienia. Teraz jakość jest ponadprzeciętna, bo chcą zdominować branżę w segmencie budżetowym. Ja wzięłam niedawno dwa komplety (z modelami się zapoznałem przez stronę [reklama]. Dobra, jeszcze niszowa opona, ale myślę, że po roku dużo pozytywnych ocen zbierze, bo to jest produkt [reklama], więc bazuje na niezłych technologiach i mieszankach.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 17 Cze 2016, 08:55, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
olakwiatko88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 07 1979
Auto: opel

03 Lip 2016, 09:50

A mało to testów opon jest w googlach? Na różnych portalach masz porównania zobaczcie sobie chociażby ostatnie porównanie opon letnich wiadomo, że trzeba dobrać jeszcze rozmiar, styl jazdy, pojazd i dopiero wtedy można wybierać co w gruncie rzeczy wcale nie jest takie proste, ale tego typu rankingi są bardzo pomocne moim zdaniem.
DooD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 08 1988
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Toledo
Silnik: 1,8 20V
Typ: Sedan/Limuzyna

07 Lip 2016, 08:17

Najlepiej szukać niezależnych testów opon, bo umówmy się - niektóre z nich są sponsorowane przez te największe koncerny motoryzacyjne. Ich produkty są wtedy na samej górze listy :)
W ciemno można kupować opony typu Continental czy Michelin - najwyższa półka jakościowa. Ale w ślad za jakością idą też ceny.
Myślę, że zaufać można testom wykonanym przez ADAC (największy niemiecki motozwiązek). Tutaj ranking na przykładzie opon 185/65/15 - czyli jedna z popularniejszych rozmiarówek w naszym kraju: [link do Oponeo wygasł]
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra