Jakie większe auto do jazdy głównie po drogach ale i w teren

02 Maj 2010, 20:22

Posiadam działkę w górach i jedynie autem terenowym z napędem na 4 koła (głębokie koleiny, kamienie, liście na drodze itd) mogę tam dojechać.
Posiadam obecnie Nissan Pickup D21 (drugiego nissana mam na części bo znacznie go rozwaliłem w górach na drzewie) i nie zamierzam się go pozbywać ponieważ wspaniale mi służy do wożenia różnego rodzaju klamotów, jednak potrzebne mi będzie drugie auto gdzie pomieszczę dwójkę dzieci, żonę, kupę bagaży i którym będziemy mogli razem pojechać na wczasy (bo Nissanem Pickup'em D21 to byłby niezły hard core).

Zastanawiam się nad autami z silnikiem diesla jak Nissanem Patrolem tym produktowanym do 1997 roku, Land Rover Discovery I lub II, Toyota Land Cruiser III, Mitsubishi Pajero II, Opel Frontera B itp. Chciałbym auto, które jest w miare wygodne na drogach ale też dobrze spisuje się w terenie tak bym mógł nim także dojechać na działkę. Nie kręcą mnie bajery i szmery w aucie no może klimatyzacja by się przydała. Liczy się to by był wygodny, w miarę prosty, wytrzymały i nie było problemów z kupnem części m.in. blacharskich do niego (jak próbowałem kupić błotnik do mojego obecnego Nissana D21 to musiałem sporo się namęczyć by kupić taką używkę bo o nówce nie było nawet mowy). Zaznaczam także, że mam lekkie obrzydzenie do tych nowych plastikowych SUV'ow.

Co byście doradzili?

ps. nie chciałbym wydać więcej niż 40 000 zł
treewood
Nowicjusz

04 Maj 2010, 10:43

Trooper, ale z 3.1 bo 3.0 to masakra,

oczywiście jezeli musi byc diesel
Niech moc i moment obrotowy będą z Wami
croochy
Początkujący

Miejscowość: Lublin/Cyców
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami?
    Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...