Jakiego vana kupić?

18 Maj 2017, 12:35

Adams007 napisał(a):Jedynie co mnie powstrzymuje to ten silnik i opłaty związane z taką pojemnością.
zastanawiasz sie nad sharanem 2.8 a boisz sie 3.3 a sa jeszcze silniki 2.5 no ale 3.3 to najlepsza opcja.
Adams007 napisał(a):No i jeszcze te siedzenia drugi i trzeci rząd. Mogło by być odwrotnie trzy fotele w drugim rzędzie i dwa z trzecim. I pewnie ta kanapa jest bardzo ciężka.
wlasnie tak to jest ustawione zeby mozna bylo swobodnie biegac miedzy fotelami. Jakby bylo odwrotnie to nie moglbys wejsc tam do tylu. Jak najbardziej mozna kanapy wyciagnac lub je zamienic jak nie potrzebujesz 7 os. Trwa to chwilke bo nie sa przykrecane. Co do wagi to sie zgadza bo kanapa wazy sporo mysle ze okolo 30 kg. Musisz poprostu sie do tego auta przysiazc i sie przejechac i gwarantuje Ci ze sie na niego zdecydujesz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Maj 2017, 12:38

Adams007 napisał(a):Jedynie co mnie powstrzymuje to ten silnik i opłaty związane z taką pojemnością.
Myślę że bardzo dużej różnicy w OC między pojemnościami 2.0, a 3.3 nie będzie, ale na pewno będzie drożej.

Adams007 napisał(a):No i jeszcze te siedzenia drugi i trzeci rząd. Mogło by być odwrotnie trzy fotele w drugim rzędzie i dwa z trzecim. I pewnie ta kanapa jest bardzo ciężka.
Drugi z trzecim rzędem możesz zamieniać czyli w drugim możesz zamontować kanapę nic nie stoi na przeszkodzie. Mocowania pasują (foteli ze środkowego rzędu natomiast nie zapniesz w trzecim bo mają dwa podłokietniki które będą przeszkadzały). Kanapa jest dosyć ciężka, ale ma możliwość przesuwania do przodu i do tyłu wraz z regulacją odchylania oparcia do całkowitego położenia. Fotele niestety nie przesuwają się jedynie można regulować oparcie. Ja u siebie wywaliłem kanapę i mam z tyłu fotele kapitańskie, są lżejsze i wygodniejsze, a i tak przeważnie jeżdżę w cztery osoby.

Mówię tu o wersji z fotelami kapitańskimi która była do 2005 roku później były Town&Country z chowanymi fotelami i kanapą w podłogę i tu już nic nie zmienisz.

Obejrzyj sobie filmik tu widać dokładnie fotele i całe auto jak wygląda, wersja USA ale to praktycznie to samo co EU.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Decyzja oczywiście należy do Ciebie :wink:
Jak masz jeszcze jakieś pytania o Voyagera to pisz postaram się odpowiedzieć.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

25 Maj 2017, 18:43

Mam pytanie a czy jest możliwość montażu instalacji LPG gdzie indziej. Bo z tego co widziałem wszyscy mają w miejscach gdzie się chowa fotele w podloge. Dwie butle. A może zamiast koła zapasowego. Lub inne pomysły. Żeby nie zabierać funkcjonalności w wnętrzu.
Adams007
Nowicjusz

Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.8 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

25 Maj 2017, 20:00

Ale o jakim aucie mówisz? Jeżeli chrysler to butla jest podwieszana od spodu https://www.google.fr/search?q=gdzie+bu ... AYgv1jL3gM: zdjęcie przykładowe ale żebyś miał obraz tego
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Maj 2017, 23:22

Adams007 napisał(a):Mam pytanie a czy jest możliwość montażu instalacji LPG gdzie indziej. Bo z tego co widziałem wszyscy mają w miejscach gdzie się chowa fotele w podloge. Dwie butle.
Dokładnie tak jest ponieważ to najbardziej optymalne rozwiązanie w tym modelu jak ma chowane fotele w podłogę wersja Town&Country. W wersji do 2005 roku z fotelami kapitańskimi które nie chowają się w podłogę z tyłu pod samochodem jest pełno wymiarowy zapas i tam jest montowana butla. Niestety w nowszej wersji nie ma zapasu z tego co wiem jedynie zestaw naprawczy stąd brak miejsca.

Możesz założyć jedną butlę wtedy będziesz miał mniejszy zasięg na LPG ale jeden fotel schowa się wtedy w podłogę. Z tyłu za kanapą nie polecam montowania butli, bo oczywiście opcja taka też jest.
ArteK
Forum Samochodowe

26 Maj 2017, 07:18

Właśnie chodzi o Chrysler Town&Country po 2005 roku. Tam wszystkie fotele można schować w podłogę. Za kanapą napweno nie chciałbym mieć butli. Czyli jedyne rozwiązanie jest w podłogę kosztem foteli.
Adams007
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak radzić sobie z podstawową obsługą samochodu?
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...

26 Maj 2017, 10:14

Adams007 napisał(a):Czyli jedyne rozwiązanie jest w podłogę kosztem foteli
Tak, tam raczej nic innego nie wymyślisz a to rozwiązanie jest sprawdzone i przy dwóch butlach jest spory zasięg na LPG. Dodatkowo masa zatankowanych zbiorników rozkłada się w miarę równomiernie i nie dociąża tylko samego tyłu. Tylną kanapę możesz wtedy złożyć w każdej chwili i masz ogromną przestrzeń bagażową :roll:

Ja u siebie mam butlę z tyłu tu masz zdjęcie (po nie całych dwóch latach od założenia).
Jakiego vana kupić?

A tak wyglądało to miejsce jeszcze z windą do koła zapasowego jak zabezpieczyłem spód przed montażem LPG.
Jakiego vana kupić?
ArteK
Forum Samochodowe

23 Lip 2017, 15:57

A co myślicie o dodge grand caravan 3.3 z 2006r.
Adams007
Nowicjusz

23 Lip 2017, 16:57

To to samo co Voyager tylko pod innym znaczkiem
Kao