REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
zastanawiasz sie nad sharanem 2.8 a boisz sie 3.3 a sa jeszcze silniki 2.5 no ale 3.3 to najlepsza opcja.Adams007 napisał(a):Jedynie co mnie powstrzymuje to ten silnik i opłaty związane z taką pojemnością.
wlasnie tak to jest ustawione zeby mozna bylo swobodnie biegac miedzy fotelami. Jakby bylo odwrotnie to nie moglbys wejsc tam do tylu. Jak najbardziej mozna kanapy wyciagnac lub je zamienic jak nie potrzebujesz 7 os. Trwa to chwilke bo nie sa przykrecane. Co do wagi to sie zgadza bo kanapa wazy sporo mysle ze okolo 30 kg. Musisz poprostu sie do tego auta przysiazc i sie przejechac i gwarantuje Ci ze sie na niego zdecydujeszAdams007 napisał(a):No i jeszcze te siedzenia drugi i trzeci rząd. Mogło by być odwrotnie trzy fotele w drugim rzędzie i dwa z trzecim. I pewnie ta kanapa jest bardzo ciężka.
Myślę że bardzo dużej różnicy w OC między pojemnościami 2.0, a 3.3 nie będzie, ale na pewno będzie drożej.Adams007 napisał(a):Jedynie co mnie powstrzymuje to ten silnik i opłaty związane z taką pojemnością.
Drugi z trzecim rzędem możesz zamieniać czyli w drugim możesz zamontować kanapę nic nie stoi na przeszkodzie. Mocowania pasują (foteli ze środkowego rzędu natomiast nie zapniesz w trzecim bo mają dwa podłokietniki które będą przeszkadzały). Kanapa jest dosyć ciężka, ale ma możliwość przesuwania do przodu i do tyłu wraz z regulacją odchylania oparcia do całkowitego położenia. Fotele niestety nie przesuwają się jedynie można regulować oparcie. Ja u siebie wywaliłem kanapę i mam z tyłu fotele kapitańskie, są lżejsze i wygodniejsze, a i tak przeważnie jeżdżę w cztery osoby.Adams007 napisał(a):No i jeszcze te siedzenia drugi i trzeci rząd. Mogło by być odwrotnie trzy fotele w drugim rzędzie i dwa z trzecim. I pewnie ta kanapa jest bardzo ciężka.
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Dokładnie tak jest ponieważ to najbardziej optymalne rozwiązanie w tym modelu jak ma chowane fotele w podłogę wersja Town&Country. W wersji do 2005 roku z fotelami kapitańskimi które nie chowają się w podłogę z tyłu pod samochodem jest pełno wymiarowy zapas i tam jest montowana butla. Niestety w nowszej wersji nie ma zapasu z tego co wiem jedynie zestaw naprawczy stąd brak miejsca.Adams007 napisał(a):Mam pytanie a czy jest możliwość montażu instalacji LPG gdzie indziej. Bo z tego co widziałem wszyscy mają w miejscach gdzie się chowa fotele w podloge. Dwie butle.
Tak, tam raczej nic innego nie wymyślisz a to rozwiązanie jest sprawdzone i przy dwóch butlach jest spory zasięg na LPG. Dodatkowo masa zatankowanych zbiorników rozkłada się w miarę równomiernie i nie dociąża tylko samego tyłu. Tylną kanapę możesz wtedy złożyć w każdej chwili i masz ogromną przestrzeń bagażowąAdams007 napisał(a):Czyli jedyne rozwiązanie jest w podłogę kosztem foteli