Kao napisał(a):Jeżeli nie przeszkadzał by Ci większy silnik to grand Voyager 3.3
Adams007 napisał(a):Trochę za duży silnik. I pewnie duże koszty utrzymania takiego amerykańska.
Dlaczego duże? Największym kosztem jest tu paliwo ja mam LPG i w trasie 120-130km/h do 14 litrów i po miejscu około 20 litrów wszystko przy załączonej klimie trójstrefowej. Przy spokojniej jeździe w trasie 12-13 litrów LPG. Ale komfort jazdy nie ma porównania do Sharana, Zafiry czy np. Galaxy (jeździłem wszystkimi trzema), a o miejscu w środku już nie wspominam bo tu nie ma co porównywać
.
Jak znajdziesz zadbany egzemplarz to pojeździsz. W tych silnikach raczej nie ma co się psuć a wszystko jest w przystępnych cenach, skrzynia w automacie ma cztery biegi jak znajdziesz takiego z oryginalną chłodnicą oleju skrzyni biegów to na pewno będziesz zadowolony. Wymiana oleju w skrzyni z filtrem co 40-50tyś. km koszt 450zł.
Jedyny minus to mogą być problemy z elektryką ale to jak znajdziesz zmęczony egzemplarz jak ktoś nie dbał. @noisy pisał o Odyssey która też jest bardzo fajnym autem z mocniejszym silnikiem ale i droższym sporo od Voyagera, a za kwotę którą masz do wydania kupisz Voyka z 2005-2007 w dobrym stanie.
To tyle ode mnie na temat Voyagera