Jakim klejem skleić uchwyty reflektorów???

03 Maj 2009, 06:29

Mam problem ze sklejeniem urwanych uchwytów od reflektorów.Kleiłem distalem,i takim klejem do plastiku,i efekt był połowiczny.Przy odkształceniu uchwyty ponownie się łamały,a klej nie skleił. Pozdrawiam :?:
kaza1
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz-Fordon
  • 03 Maj 2009, 09:18

Ja przetestowałem już wszystkie kleje ,najlepszym jest Distal, tylko?Sa plastiki które po prostu nie łapią żadnego kleju ,wtedy musisz je posmarować klejem kontaktowym typu poxiran i wtedy ci złapie.Nie mieszaj składników Distalu pół na pól gdyż wtedy złącze nie jest elastyczne ,70%jednego składnika w stosunku do drugiego, musisz tylko poczekać dłużej dobrze jest wzmocnić łączenie matą szklaną.Kupuj Distal długowiążący gdyż jest bez porównania lepszym klejem.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

03 Maj 2009, 12:18

A tam kombinacje normalny cyjanopan i powinno skleic
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

06 Maj 2009, 23:15

Nie klej! pospawaj,zaden klej nie da ci takiej wytrzymalosci jak spaw.
    ksionc7
    Nowicjusz

Miejscowość: IRLANDIA

08 Maj 2009, 23:23

mozna spróbowac lutownicą najpierw rozgrzać polaczyć uchwyt z obudową lampy a potem troche kleju do plastiku dobry jest taki dwuskładnikowy
    pszczolka maja
    Początkujący

Miejscowość: Ciechanów
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2016 / relacja
      Lubelskie Święto Motoryzacji to coroczne targi Moto Session. W tym roku również je odwiedziliśmy żeby pokazać Wam zdjęcia z tej motoryzacyjnej imprezy. Na targach można było pooglądać nowe modele samochodów ...