Jakim klejem skleić uchwyty reflektorów???

03 Maj 2009, 05:29

Mam problem ze sklejeniem urwanych uchwytów od reflektorów.Kleiłem distalem,i takim klejem do plastiku,i efekt był połowiczny.Przy odkształceniu uchwyty ponownie się łamały,a klej nie skleił. Pozdrawiam :?:
kaza1
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz-Fordon
  • 03 Maj 2009, 08:18

Ja przetestowałem już wszystkie kleje ,najlepszym jest Distal, tylko?Sa plastiki które po prostu nie łapią żadnego kleju ,wtedy musisz je posmarować klejem kontaktowym typu poxiran i wtedy ci złapie.Nie mieszaj składników Distalu pół na pól gdyż wtedy złącze nie jest elastyczne ,70%jednego składnika w stosunku do drugiego, musisz tylko poczekać dłużej dobrze jest wzmocnić łączenie matą szklaną.Kupuj Distal długowiążący gdyż jest bez porównania lepszym klejem.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

03 Maj 2009, 11:18

A tam kombinacje normalny cyjanopan i powinno skleic
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

06 Maj 2009, 22:15

Nie klej! pospawaj,zaden klej nie da ci takiej wytrzymalosci jak spaw.
    ksionc7
    Nowicjusz

Miejscowość: IRLANDIA

08 Maj 2009, 22:23

mozna spróbowac lutownicą najpierw rozgrzać polaczyć uchwyt z obudową lampy a potem troche kleju do plastiku dobry jest taki dwuskładnikowy
    pszczolka maja
    Początkujący

Miejscowość: Ciechanów
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupno nowych opon. Wybór sercem czy rozumem?
      Dobre ogumienie to takie, które dzięki swoim parametrom umożliwia właściwe prowadzenie pojazdu oraz zapewnia skróconą drogę hamowania. Jak poznać takie produkty planując jego zakup? Czego unikać? Na co zwrócić ...