Japończyk do 14tys

17 Paź 2014, 14:38

Witam. Poszukuje swojego pierwszego auta, chciałbym się zmieścić z kupnem samochodu, wymianą filtrów i olejów w 15tys, więc na same auto gdzieś z tak 13/14 tys. Chciałbym żeby autko było najlepiej 3 drzwiowe w coupe, ale ciekawym hatchback'iem (musowo 3 drzwi) tez nie pogardze, ewentualnie sedan. Silnik najlepiej zeby nie przekroczył pojemnosci 2.0, najchetniej jakies 1.8, oczywiscie zeby dawal rade ciagnac bude samochodu. Z moimi przebiegami szukam jedynie benzynki.
Na razie myslałem nad:
- Toyota Celica 1.8 143km, ze względu na małą mase auta oraz 6-biegowa skrzynie
- Honda Civic VI w hatchbacku 3 drzwiowym
- Honda Civic VII w coupe z poczatkow produkcji (hatchback VII mi sie nie podoba)
Jeśli ma ktoś jeszcze jakieś ciekawe propozycje to proszę o podzielenie się, ewentualnie podesłanie linka.
Pozdrawiam.
szymek95
Nowicjusz

Auto: Nie mam własnego

17 Paź 2014, 15:07

W końcu się pojawia coś innego niż na okrągło NIEMIECKIE.

HB czy coupe VI gen. szukał bym gdzieś za granicą np w Niemczech. Kupisz tam zadbany egzemplarz dajmy na to za 10-12k i resztę zostaje Ci na wymiany/ubezpieczenie itd. I tam szukał bym z VTEC'iem 1.5. ew 1.6?
W Polsce to będą po młodych gniewnych.
U nas oczywiście też idzie wyrwać coś ciekawego ale trzeba sporo poszukać.
Ostatnio była HB w Gdańsku 1.5 VTEC serwisowana (z fakturami itd) nawet poniżej 10k. Więc można szukać.

Z Japońskiej to jeszcze dołożę Accorda coupe z 2.0.
Lub Accorda 1.8 z VTEC'iem

[link do oferty na Allegro wygasł] - Sedan
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Coupe
[link do oferty na Olx wygasł] - HB ;]
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

17 Paź 2014, 15:31

Jeżeli podoba Ci się Civic to bierz, w tej kasie już coś dostaniesz. Uważaj tylko na skrzynie biegów przy zakupie, bo lubi się zachrzanić.

Mazda 323f BJ, Mitsubishi Colt CZ, Honda Prelude 2.0/2.2 / Accord Coupe, Yaris Ts :twisted:

:ok:

ps. Kieł, a w Niemczech nie ma młodych gniwenych :D? Widziałem jak młode chłopaczki katują auta po 20k :D
tdloverr
Początkujący

Miejscowość: poznan

17 Paź 2014, 15:51

No wiadomo, że wszędzie są młodzi gniewni, ale w niemczech katują auta na które nas nie stać, więc kupno auta za 10 tys ok z niemiec nie powinno byc problemem. Nie od handlarzy - jedz sam, od osoby prywatnej.

Poza tym katowanie w niemczech to inna bajka, bo dziur nie ma i zawieszeni napewno w lepszym stanie są.

Z innych typów:
Mazda 2 (HB ale nie pasuje mi jej wygląd, może tobie będzie ok)
Honda del sol (trochę starsza ale za te pieniądze dobry i ładnie wyglądający egzemplarz napewno będzie)
Nissan Almera

Tak jak koledzy wspomnieli wcześniej Accord, Prelude, Yaris, 323 czy inne. Napewno jest w czym wybierać
westsider
Początkujący

Zdjęcia: 81

17 Paź 2014, 15:51

Dobrze są ale na pewno mniej niż u nas :roll:
Głównie to myślałem o szukaniu za granicą wersji z silnikiem 1.5/1.6/1.8 VTI.
U nas ciężko znaleźć z tymi silnikami. A wywalić 10 czy 12k na 1.4 to trochę nie halooo.

A co do skrzyni w Civicach to mają się dobrze,jedynie do czego można się przyczepić to "ruda tańczy jak szalona" trzeba uważać na nadkola jak i progi.
Kieł
Stały forumowicz

17 Paź 2014, 15:59

westsider napisał(a):Nissan Almera
To nie jest dobre auto :no:
westsider napisał(a):Honda del so
Fajne auto ale dawać za nie tyle kasy :?: w życiu...
Generalnie szukałbym Prelude albo Yarisa TS. Ten pierwszy nie jest zbytnio popularny na naszych drogach a Yaris to niezły sleeper :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Model hybrydowy BMW ActiveHybrid 3
    Model hybrydowy oparto na BMW 3 Sedan, który jest wzorem łączenia w wyglądzie nadwozia elegancji ze sportowym zacięciem. Zwracające uwagę detale: oznaczenia na słupkach C, na nakładkach progów drzwiowych, specjalne ...

17 Paź 2014, 16:02

A co do skrzyni w Civicach to mają się dobrze,jedynie do czego można się przyczepić to "ruda tańczy jak szalona" trzeba uważać na nadkola jak i progi.

Miałem na myśli 7demke, nie 6 :ok:
tdloverr
Początkujący

Miejscowość: poznan