Jazda bez prawa jazdy nieletniego

03 Lis 2011, 01:59

Witam, mam 17 lat i jestem dopiero w trakcie kursu prawa jazdy (10h jazdy). Co mnie czeka jeśli zostane zatrzymany przez policję podczas gdy prowadze samochod a na miejscu pasarzera siedzi wlasciciel samochodu. Z tego co wiem napewno to mandat 500 zł, ale koledzy straszą mnie tym ze jest sprawa do sadu grodzkiego i odroczenie prawka na 2-3 lata. Znalazlem pare tematow odnosnie tego ale byly sprzed roku, lub kilku. Niewiem jak sprawa ma sie obecnie.
czosnec
Obserwowany

Auto: peugeot 206 1.2 65 km

03 Lis 2011, 10:32

Jeżeli jesteś osobą niepełnoletnią, to czeka cię rozprawa w sądzie dla nieletnich. Oprócz tego rodzice, którzy jeszcze za ciebie odpowiadają tez moga mieć nieprzyjemności. Jak cię zatrzyma policja, to napewno trafisz do izby dziecka i stamtąd odbiorą cię rodzice.
Tak więc gra nie warta świeczki.
A już nie piszę o tym, jakbyś spowodował kolizję albo co gorsza wypadek.... I nie chodzi mi tu o to, że to nie ty spowodujesz - wystarczy, że ktoś wjedzie do ciebie, to wina też może okazać się twoja - nie masz prawka, nie masz doświadczenia, a jakbyś je miał, to mógłbyś coś zrobić, żeby uniknąc kolizji itd itd. Same nieprzyjemności krótko pisząc.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...