Jazda nie przerejestrowanym autem?

31 Gru 2008, 19:29

Witam
Mam kolegę który kupił niedawno samochód i nie ma zamiaru go przerejestrowywać na siebie.Chce jeździć na dowód który otrzymał od poprzedniego właściciela,OC będzie opłacac u tego samego ubezpieczyciela w którym jest obenie samochód ale że ważność polisy kończy się w kwietniu następnego roku więc jeszcze się nie zgłaszał do agenta.I moje pytanie brzmi czy takie jeżdżenie bez przerejestrowywania jest legalne?I czy może na tym ubezpieczeniu oc jeździć do końca trwania tej umowy?
dzumin11

05 Sty 2009, 23:48

Ogólnie jest to praktykowane.

Zawsze może trafić się Policjant, który ukarze mandatem za nie wykonanie obowiązku ustawy prawo o ruchu drogowym "30 dni na dokonanie zmian w dowodzie rejestracyjnym od ich zaistnienia".

Można jeździć na tym OC. Na koniec okresu dostanie się dopłatę (jeżeli się miało mniejsze zniżki niż ten, którego polisę się posiada).

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...