Jazda pod wpływem narkotyków

20 Gru 2010, 01:06

po jakim czasie mogę wsiąść za kierownice po zażyciu np. amfetaminy wiadome że każdy narkotyk działa inaczej ... czy często policja sprawdza obecność narkotyków we krwi czy są to sporadyczne przypadki w razie podejrzeń ...
i jeszcze czy w Czechach wraz z legalizacja mogę jeździć "na stukany" ...?
fgsd
D91
Nowicjusz

Miejscowość: Ba

20 Gru 2010, 10:00

To tak jak byś zapytał po jakim czasie mogę wsiąść za kierownice po wypiciu litra piwa. Bezsensowne pytanie każdy ma inny organizm i każdy w innym czasie będzie już czysty. Co do drugiego pytania to alkohol wszędzie jest legalny ale jeździć nie można.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

20 Gru 2010, 13:17

PrezesArtek napisał(a):To tak jak byś zapytał po jakim czasie mogę wsiąść za kierownice po wypiciu litra piwa. Bezsensowne pytanie każdy ma inny organizm i każdy w innym czasie będzie już czysty. Co do drugiego pytania to alkohol wszędzie jest legalny ale jeździć nie można.

to nic nie wyjaśnia...
różnica w tym jest taka że narkotyki możesz w organizmie wykryć "że brałeś" bez względu na wiek i ilość (jak raz zażyłeś to zostaje to w tobie do końca życia) oczywiście nie są to tak podstawowe badania jak przy kontroli policji... pytanie ma na celu uświadomić mnie po jakim czasie np. amfa jest nie do wykrycia przy kontroli... !

co do drugiego to "alkohol wszędzie jest legalny ale jeździć nie można" nie było mowy o alkoholu ...
fgsd
D91
Nowicjusz

Miejscowość: Ba

20 Gru 2010, 15:10

że narkotyki możesz w organizmie wykryć "że brałeś" bez względu na wiek i ilość

Czyli tak jak alkohol.

(jak raz zażyłeś to zostaje to w tobie do końca życia)

To akurat nie ma znaczenia.
Poczytaj w necie o narkotestach. Policja coś takiego stosuje podczas kontroli. Nie robią tego zawsze, ale wyrywkowo i czasami jak jest jakaś akcja tak jak np. trzeżwy poranek.
Jak ci wykryją, to... :???:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

20 Gru 2010, 17:17

nie wiem jak amfetamina długo działa ale pewnie nie długo(bo to świństwo jest beznadziejnej jakości.10%,reszta to szkło i jakieś za przeproszeniem g...o).
ale po "trawce znane są przypadki ,że i po dwóch miesiącach jest obecne thc i zatrzymywane prawo jazdy.
najlepiej nie zażywaj tego badziewia jak ja to nie będziesz miał pytań w tym dziale.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

21 Gru 2010, 09:06

D91 napisał(a): pytanie ma na celu uświadomić mnie po jakim czasie np. amfa jest nie do wykrycia przy kontroli... !

A ja pisze jeszcze raz nie da się na to pytanie odpowiedzieć jednoznacznie, że po 24h jest się już czystym bo każdy narkotyk jest inny w innym stężeniu i zawartości procentowej jak pisał ryba1977, no i jeszcze dochodzi do tego człowiek który też jest inny i tak jak jest na pisane wyżej jednemu wykryje jeszcze po dwóch miesiącach a drugiemu już po dwóch dniach nic nie wykryje a jak wiadomo amfetamina ma znacznie gorszy wpływ na organizm niż marihuana.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jaka jest polska motoryzacja czyli "Made in Poland"
    W jakiej kondycji jest polska motoryzacja i czy w ogóle jeszcze istnieje? Wbrew dosyć powszechnym, pesymistycznym opiniom - ma się całkiem nieźle. O inwestycjach, poczynionych w ostatnich latach można napisać książkę. ...