Witam. Przymierzam się do zakupu ww autka. Chcę na niego wydać między 12, a 30 tyś PLN-ów. Dlatego musi byś z roku 1999 albo 2000. Interesuje mnie tylko wersja Limited - z tego co wiem, to ta wersja ma full wyposażenie i z białymi zegarami. Jeżeli się mylę, to mnie poprawcie. Silnik 4,7 o mocy.. I tu właśnie nie wiem, jaka była moc tych silników. Na allegro są podawane różne - 220, 222, 223, 225, 230 KM. Interesuje mnie silnik taki powyżej 200 KM. Tylko nie wiem, czy są 220, czy 225 czy 230 itd. Silnik benzyna+LPG. Inny nie wchodzi w grę. Chyba, że udowodnicie mi, że diesel będzie oszczędniejszy od LPG, w co wątpię
![Wink :wink:]()
. Skrzynia tylko automat. I teraz pytanka :
1. Ilu biegowa jest skrzynia automatyczna?
2. Skrzynia ma dwie rączki - proszę o opis poszczególnych przełożeń na jednej i drugiej rączce. Większości się domyślam, ale piszcie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]3. Do czego jest ten przycisk w prawej rączce?
4. Zauważyłem, że są dwa rodzaje skrzyń automatycznych
a) czy w wersji Limited jest ta powyżej, czy tylko ta :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] b) Czy są jeszcze jakieś inne skrzynie niż te dwie?
5. Czy przy automacie z dwoma rączkami ( późniejsze wersje mają tylko jedną rączkę - tą z lewej strony ) jest też sprzęgiełko przednich piast ( z przełączaniem na Lock i Free )
6. Jaka jest różnica między skrzynią z jedną rączką, a dwoma, czyli dlaczego w tych późniejszych wersjach jest tylko jedna rączka?
7. Zauważyłem, że w jednych mała rączka jest z prawej strony, a w innych z lewej strony? Czy ma to jakieś znaczenie, czy to tylko zależy od wersji, modelu lub rocznika?
8. Czy wszystkie automaty mają te okrągłe
kontrolki przy poszczególnych przełożeniach?
9. Czy wszystkie wersje Limited mają szyberdach i czy jest on ręczny czy elektryczny?
10.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]a) do czego są te trzy przyciski ( 1,2,SET ) w drzwiach?
b) od czego jest ten ostatni przycisk na dole z prawej strony w uchwycie drzwi?
c) od czego jest ta okrągła gałeczka z lewej strony na dole ( obok tego przycisku z b )
d) od czego jest ten przełącznik poniżej klamki?
11. od czego są przyciski na kierownicy?
12. czy wszystkie kierownice wielofunkcujne są takie same, czy funkcje sterowania z nich się czymś róznią w zalezności od czegoś?
13. Nad lusterkiem wstecznym jest wyświetlacz z jakimiś przyciskami - od czego to jest i od czego są te przycsiki. Jak ktoś zna ich funkce, to bardzo proszę o opis
14. Od czego jest przycisk poniżej włącznika podgrzewania siedzeń pasażera - z prawej strony na samym dole? Zauważyłem, że w jednych samochodach on jest, a w innych go nie ma i jest w tym miejscu jakaś dziura okrągła, podobna do zapalniczki, ale zapalniczka jest z lewej strony w każdym modelu. Więc od czego jest ta z prawej?
15. Czy wszystkie modele Limited mają kseonony, czy to od czegoś zależy ( rok, wersja, wyposażenie itd. )
16. Czy w każdym jest zestaw audio Infinity Gold?
17. Czy w każdym Infinity Gold jest wzmacniacz z radia?
18. Gdzie go szukać?
19. Czy jak radio jest na kasety, to ma ono gdzieś zmieniarkę płyt, czy niekoniecznie?
20. Czy jak jest radio CD, to ma ono zmieniarkę płyt czy niekoniecznie?
21.. W zestawie wskażników jest wskaźnik od oleju ( w górnym prawym rogu ) :
a) co on wskazuje - poziom czy ciśnienie?
b) po uruchomieniu silnika w jakiej pozycji powinna być wskazówka?
22. Z lewej strony jest wskaźnik akumulatora
a) co on wskazuje - volty czy poziom naładowania
b? w jakiej pozycji powinna być wskazówka po uruchomieniu silnika?
23.
a) jakie kontrolki na zestawie wskaźników powinny się zaświecić po włączeniu stacyjki
b) które powinny świecić się światłem ciągłym
c) które powinny migać
d) które powinny zgasnąć po chwili ( przed uruchomieniem silnika )
c) które powinny zgasnąc po uruchomieniu silnika?
24. Wspomaganie kierownicy jest elektryczne czy hydrauliczne?
25.
Co to jest to nad popielniczką? Nie wszystkie modele to mają.
26. Co możecie powiedzieć o tym samochodzie jeszcze dodatkowo - silnik, wyposażenie, usterki, na co zwrócić uwagę przy oględzinach?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...