Kamera cofania + Tablet + Siedzenia | Kia Sportage III

04 Lip 2020, 19:14

Hej od pół roku mam Kia Sportage III 2k10.

Chciałbym zamontować w niej zamiast obecnego radia (na przyciski) na nowy dotykowy tablet z kamerą cofania.
Moje pytania:
1) Co wybrać? Czy polecacie jakiś zestaw tablet+Kamera? Czy będzie trzeba bawić się w przycinanie plastików? Poprosze o jakieś linki dobrych niezawodnych sprzetów :)
2) Ile powinien +/- kosztować montaż takiego sprzętu?

Chciałbym zmienić obicia foteli z weluru na skórę. Czy to jest możliwe? U kogo to zrobić? Ile powinno kosztować? :) +ew. czy można od razu dodać do tego podgrzewane fotele.

Chciałbym to wszystko zrobić aby samochód był wykończony (dla mnie) w 100% :) Proszę o pomoc! Miłego dnia.
Lukasz2623
Nowicjusz

06 Lip 2020, 15:12

Lukasz2623 napisał(a):1) Co wybrać? Czy polecacie jakiś zestaw tablet+Kamera? Czy będzie trzeba bawić się w przycinanie plastików? Poprosze o jakieś linki dobrych niezawodnych sprzetów
Najlepiej kupić coś dedykowanego np. z Androidem [link do oferty na Allegro wygasł] W takim zestawie masz urządzenie kompatybilne i możesz do niego podłączyć kamerkę cofania której obraz wyświetli się na ekranie urządzenia.

Lukasz2623 napisał(a):2) Ile powinien +/- kosztować montaż takiego sprzętu?
Jak będziesz miał kamerę i takie urządzenie multimedialne to myślę, że montaż powinien zamknąć się w jakiś 500zł.

Lukasz2623 napisał(a):Chciałbym zmienić obicia foteli z weluru na skórę. Czy to jest możliwe?
Tak, ale nie polecam skóra nie jest praktyczna ;/ gorąca w lato a w zimie zimna. welur jest bardzo przyjemnym materiałem i ja osobiście bym go zostawił albo zrobił środek welurowy a boki w skórze.
Lukasz2623 napisał(a):U kogo to zrobić? Ile powinno kosztować? :) +ew. czy można od razu dodać do tego podgrzewane fotele.
Wszystko można ale to dodatkowe spore koszty. przypuszczam ze taniej może wyjść kupno oryginalnych skórzanych foteli z ogrzewaniem i tylko podpięcie ich pod instalację i dołożenie oryginalnych przłączników z ogrzewaniem. Stare fotele welurowe możesz sprzedać wiec jak by ci się tak udało to na pewno wyjdzie taniej niż przerabianie foteli z weluru na skórę.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Lip 2020, 12:19

Kurka dzięki za ten tablet bardzo dobrze to wygląda, nie dość że dedykowany to bardzo dobry technicznie. Raczej nie powinien mieć probp;lemu z zacinaniem się, Za to dziękuję bo nie widziałem go. Cena spora ale wydaje się być uczciwa. I widzę, że gratis w tej opcji jest kamera cofania.

Co do foteli to własnie dużo osób mi odradza i pewnie zamówię sobie po prostu pokrowce. Szkoda, że nie ma pokrowców dedytkowanych na dany samochód :/.

Dzięki za odp :)
Lukasz2623
Nowicjusz

07 Lip 2020, 12:36

Lukasz2623 napisał(a):nie dość że dedykowany to bardzo dobry technicznie
Parametry ma całkiem niezłe więc powinien działać w miarę sprawnie i powinieneś być z niego zadowolony. Są też tańsze trochę dedykowane ale one już mają zazwyczaj inne parametry.

Lukasz2623 napisał(a):Co do foteli to własnie dużo osób mi odradza i pewnie zamówię sobie po prostu pokrowce. Szkoda, że nie ma pokrowców dedytkowanych na dany samochód :/.
Są tez pokrowce dedykowane ale nie wiem czy akurat do twojego modelu :) Nie zakładaj pokrowcy bo to słabo wygląda. Czemu chcesz je założyć?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

08 Lip 2020, 08:03

Zwyczajnie aby chronić fotele bo są w dobrym stanie. I pomyślałem o pokrowcach.
Tyle że w 2 sklepach powiedziano mi że nie szyje się pokrowców na dane auto tylko ogólne.

To kia sportage 3
Lukasz2623
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem elektrycznym dookoła świata - Izabella Miko
    Izabella Miko przyleciała do Polski prosto z USA by opowiedzieć o tym, po co jeździła na stację paliw... elektrycznym Mitsubishi i-MIEV. Zdradzi też, jak wyglądałaby jej podróż dookoła Ziemi za kierownicą auta na prąd. ...