Kia Ceed - nawiew ciągle dmucha gorącym powietrzem

29 Lis 2019, 00:04

tej krzywki która jest w plastiku , samej nie mogłem siłą przestawić, była nie do ruszenia. NIE wiem jak powinna sie ona włąsciwie zachowywać
Domanck
Nowicjusz

29 Lis 2019, 10:44

Domanck napisał(a):ej krzywki która jest w plastiku , samej nie mogłem siłą przestawić, była nie do ruszenia. NIE wiem jak powinna sie ona włąsciwie zachowywać
Chodzi ci o ten biały plastik który wychodzi z osłony i odpowiada za zmianę położenia klapy?
Zobacz na zdjęciu zaznaczyłem i daj znać czy o tym mowa.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Moim zdaniem jeżeli o to chodzi to nie powinno ciężko chodzić bo jeżeli tak jest to problem może być wewnątrz układu z samą klapą mieszacza.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

29 Lis 2019, 14:19

tak z tą częścią, nie mogłem jej siłą (taką aby nic nie połamać) przestawić .
jak sie do tego zabrać? czy wystarczy wymienić tą krzywkę?
czy coś w środku jest do wymiany.
NIGDZIE o tym nie jest napisane .
Domanck
Nowicjusz

29 Lis 2019, 16:08

Próbowałeś tam zajrzeć przez ten otwór z lewej wyżej co go widać na zdjęciu. To jesz klapa mieszacza powietrza więc tam ona raczej nie powinna mieć żadnych blokad i przekręcać się w jedną do oporu do zamknięcia i w druga do oporu do otworzenia ciepłego nawiewu.

Przez to ze chodzi z wielkim oporem lub coś ją blokuje silniczek może wadliwie działać tak jak to wygląda na filmiku który dodałeś.

Jak byś miał kamerkę endoskopową można by było tam zajrzeć i zobaczyć czy nic jej nie blokuje.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z dzieckiem na wakacje - podróż w samochodzie
    Wyjazd na rodzinne wakacje często oznacza pokonanie setek kilometrów samochodem, aby dotrzeć do celu. Przejechanie kilku godzin w aucie bywa trudne i męczące, zarówno dla kierowcy jak i pasażerów, w szczególności ...