Kia czy Punto?

05 Maj 2008, 19:09

Witam i proszę o radę. Moi staruszkowie chcą zmienić furkę, do wyboru w przedziale cenowym do 37000 mają Nowe punto ale bez klimy i Kia Rio full opcję z przebiegiem 1700. Proszę o radę bo nie bardzo wiem cokolwiek na temat tych marek samochodów.
basiston
Nowicjusz

05 Maj 2008, 19:45

hmm... nie lepiej poszukać używanego Punto z klimą?? Jakoś nie jestem przekonany do Rio...
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

05 Maj 2008, 19:54

jak ostatnio jechałem na serwis kii(kia) to za osłone silnika zapłaciłem 500zł a to kawał blachy z 4 dziurami. serwis autoryzowany b.drogi. pozdro
ravl
Nowicjusz

05 Maj 2008, 22:00

Pomiędzy tymi dwoma, wziąłbym Kię, ponieważ moim zdaniem Kia zaczyna powoli dorównywać konkurentom i wyrabiać sobie markę. Ludzie mają uprzedzenie do tej marki, ze względu na to że kiedyś były to słabe i awaryjne auta. Teraz się to zmieniło. Polecam Kię :)
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń

05 Maj 2008, 22:12

Fakt... ale zmienia sie dopiero na lepsze (od modelu Cee'd). Rio to jeszcze "stara szkoła" Kii o ile takowa była. Niech jeszcze popracują nad serwisem i będzie OK
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

28 Maj 2008, 21:36

Kia
automaniak100
Początkujący

Miejscowość: Kościerzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jazda na suwak to będzie obowiązek, a nie zalecenie!
    Zauważyłem, że rząd planuje kolejną poprawkę w przepisach regulujących jazdę na suwak. Obecnie widząc taki znak jest to jedynie zalecenie którego powinni trzymać się kierowcy. Ma to się zmienić na obowiązek i wtedy ...