Nowy Bravo vs Nowy Lancer

06 Maj 2008, 20:18

Stoje przed oto takim dylematem, nowa Bravka w wersji Dynamic (plus klima 2 strefowa auto.) 1.4 T-Jet 150KM lub Nowy Lancer 1.8 w wersji Inform (klima manual).
Nie wiem co wybrać, design Fiata jest niesamowity (środek i linia nadwozia) natomiast Lancer jest troche ascetyczny z wyglądu zwlaszcza w srodku, no i ten tyl od seata cordoby to pomylka.
Co wybrac !!!
HELP !!!
kisiu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

06 Maj 2008, 20:40

a nad czym się tu zastanawiać ?
te auta to dwie całkiem różne ligi
ja lancera bym brał
74
Początkujący

06 Maj 2008, 21:02

Siedzialem w tym i w tym, lancer w srodku w porownaniu do bravo jest po prostu brzydki. Ja wiem, ze utrata wartosci fiata jest zgola inna jak mitsubishi... ale patrzac sercem a nie rozumem....
sam nie wiem, dlatego prosze o rady i sugestie.
Oba samochody maja bagazniki po 400 litrow (co w zlym swietle przedstawia lancera - bo to sedan a bravo hatchback)
Fiat od 0 do 100 8,5 s a lancer 9,8...
tylko ze lancer jest w 100% produkowany w kraju kwitnacej wisni co jest jego niesamowita zaleta
kisiu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

06 Maj 2008, 21:53

Lancer w wersji cywilnej (nie Evo) jest bardzo rozczarowujący - brzydkie to to i wcale nie szybkie. Bravo jest moim zdaniem samochodem pięknym (jednym z ładniejszych na rynku) i w porównaniu do konkurencji tanim = będzie za podobną cenę miał kompletne wyposażenie. Hmm piękny samochód w bogatej wersji vs goły brzydal? Ja wybieram Bravo. Lancer z pewnością będzie trwały (chociaż kto wie?), ale serwis i części mają ceny wzięte z kosmosu, natomiast Fiat wcale nie jest awaryjny, jeżeli się dba o samochód.
Lancia, lancia i jeszcze raz... saab :)
fennec
Początkujący

06 Maj 2008, 22:06

Bierz Fiacika. Świetny design, dobry stosunek jakość - cena, no i dobre wyposażenie jak za tą cenę. Fiat zrobił bardzo duży postęp wprowadzając nowe modele, wydaje mi się, że z awaryjnością też będzie podobnie. Z drugiej strony teraz nawet nowa Toyota potrafi przysporzyć sporo kłopotu, co kiedyś było nie do pomyślenia. Podsumowując, Fiat Bravo wygrywa :)
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

06 Maj 2008, 22:14

Na dzień dzisiejszy Bravo i Lancer kosztuja DOKLADNIE tyle samo. Bravo z 1.4 T-Jet 150KM to wydatek ok. 70 tys zl i Lancer kosztuje tyle samo. Jesli wezmiemy Lancera w wersi bogatszej invite (66.190 zl) to mamy klime automat, alufelgi, bluetouch, tempomat. Wiec nie wiem czy nie wiecej jak w fiacie. Bravo to dla mnie niesamowity wyglad ! Samochod jest piekny i tyle.
Strasznie trudny wybor. A czas mam do przyszlego tygodnia.
kisiu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

07 Maj 2008, 08:05

Wybierz po prostu ten, który będzie sprawiał Ci więcej przyjemności kiedy codziennie będziesz nim jeździł i bardziej cieszył.
Lancia, lancia i jeszcze raz... saab :)
fennec
Początkujący

28 Maj 2008, 21:36

Bravo
automaniak100
Początkujący

Miejscowość: Kościerzyna