Mazda 626 vs Vectra A czy...

27 Maj 2008, 21:46

Witam :) Chce kupic swoj pierwszy samochodzik i mam dylemat miedzy mazda 626, vectra A i Fordem Mondeo mk1 ;) Dlatego mam kilka pytan...

- który samochodzik lepszy ( bezawaryjnosc, koszty czesci, czy dobrze trawi
gaz, koszty utrzymania ) i inne opinie....
- na samochód miałbym 6000
Tonex
Nowicjusz

Miejscowość: Sieradz

28 Maj 2008, 09:46

witam
co do vectry A to z silniczkiem 2.0 spala 9 litrow lpg w miescie a czesci sa naprawde tanie choc co niektore juz trzeba ze szrota zdobywac :D ja posiadan vectre A z 89 i jak narazie smigam nia roczek i zadnej usterki nie bylo jedyne co wymienilem to łozyska z tylu (okolo 20 zl kpl)
znajomek ma ta vectrunie 2.0 w gazie i co do awaryjnosci zawieszenia i innych takich nie ma wiekszych zastrzezen ale silnik po dwoch latach w zwyklym gazie (nie sekwencja) zaczyna powoli padac

co do mazdy to jak na japonczyka przystalo autko malo awaryjne i wytrzymale ale nie mam pojecia jak tam z gazem w tym autku

o fordzie nic nie wiem poza tym ze ford jest ... wart a fiat to jego brat hehe :D

pozdro
daro1203
Nowicjusz

Miejscowość: skierniewice

29 Maj 2008, 01:32

A zna ktoś może tak mniej więcej Honde Civic 4g??Czy ten pojazd jest trwały i bezawaryjny tak jak mówią? I da się nim jeżdzic w dalekie trasy ( Komfort wygoda )??Chodzi mi oto że jako student bede co tydzień dojeżdżał na uczelnie wiec miesięcznie tak z 1000 kilosów będzie sie robiło :)
I za ile można by już kupic ładną i zadbaną Hanie 4g z silnikiem 1.6 16v??
Tonex
Nowicjusz

Miejscowość: Sieradz