Kia Picanto - obroty i temperaruta silnika

06 Lut 2017, 20:49

Cześć,

1.Jakie macie obroty silnika (silnik 1.0) w momencie kiedy auto jest już nagrzane i stoi w miejscu?
2. Jaką temperaturę Wam pokazuje wskaźnik przy nagrzanym silniku.

Zobaczcie proszę na zdjęcia, wskazówka obrotów pokazuje ok. 900 co wydaje mi się za dużo a wskaźnik temperatury nie pokrywa się dokładnie z 90 st.

[link wygasł]
[link wygasł]

Pozdrawiam,
Piotr
diter4
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

09 Lut 2017, 18:05

Ja nie patrze na obrotomierz,prace silnika biore na sluch.Temperatura silnika benzynowego pracujacego na postoju,nagrzanego? Jest jak najbardziej prawidlowa,gdyby to byl diesel,bylo by cos nie tak
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

09 Lut 2017, 18:47

tak, jeśli chodzi o temp. to jest nagrzany silnik. Pytałem dlatego że w moim Bravo wskazówka jest idealnie na 90 st. a tu nigdy nie doszła tak żeby się pokryć dokładnie z 90 st.
diter4
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

09 Lut 2017, 18:51

Moze dlatego,ze to Fiat a to Picanto,Azjata Europejczyka moze nie chciec pokrywac.Wplywa na to mnostwo czynnikow,masz wszystko ok.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niezidentyfikowany przycisk w samochodach marki Toyota
    Do czego służy przycisk (o ile to przycisk) widoczny na załączonym zdjęciu w samochodach marki Toyota. Nie ma raczej znaczenia czy jest to hybryda czy też zwykła benzyna. Jedne po prostu go mają a inne nie. Przejrzałem instrukcję ...
    Brak snu to jak nadmiar alkoholu u kierowcy
    Powodów zmęczenia i niewyspania może być wiele, przede wszystkim jednak to brak odpowiedniej ilości snu. Zachowania zaspanej osoby za kierownicą są równie niebezpieczne jak tej kierującej pojazdem pod wpływem ...