Kia Sportage IV

30 Paź 2019, 16:36

Witam,
Szukam auta rodzinnego nowego do 95 tys (2+2 małych dzieci) w benzynie ponieważ jeżdżę głównie krótkie trasy. Rocznie autem robię około 8-10 tys km. Wybór padł na Kia Sportage IV tutaj do wyboru mam :
- Kia Sportage 1.6 GDI wersja L z pakietem BL2
- Kia Sportage 1.6T- GDI pakiet M+ pakiet smart
Nie ukrywam ze mam dosyć duży dylemat jaki model wybrać. Wersja z słabszym silnikiem ma dosyć bogate wyposażenie, ale nie wiem czy za słaby silnik. Przeglądałem również inne oferty konkurencyjnych modeli jednak za tą cene ciężko coś znaleźć. Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat tego auta.
kamill7
Nowicjusz

30 Paź 2019, 17:05

Stałem kilka miesięcy temu przed podobnym dylematem kupując Tucsona. Motory te same co masz w Sportage. Mialem jazdy tym i tym i polecam zrobić to samo żeby się przekonać. Nie mniej w moim odczuciu 1.6 gdi kompletnie się nie sprawdza i dynamika bardzo mierna. Wersja z turbo o wiele lepsza. Do do wyposażenia to zastanów się czego realnie potrzebujesz. Osobiście nie kupiłbym gdi ale tak decyzja należy do ciebie. W wersji z turbo licz spalanie na poziomie 10 l bo auto tych samych gabarytów.
kazam099
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 07 2012
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8 Vtec 140 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

30 Paź 2019, 17:13

Myślę, że przy niedużych dystansach lepszym wyborem będzie ta dobrze wyposażona.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

30 Paź 2019, 21:11

Autem będę robił krótkie trasy do pracy mam 6 km, mieszkam na Śląsku i jeżdze głównie po mieście
kamill7
Nowicjusz

31 Paź 2019, 12:47

Mam podobny dylemat, rozważałem rownież Qashqai, Tucson,Karoq czy Ateca. Ale teraz jednak chyba postawię na kombi, porównałem np wnętrza Octavii kombi czy Focusa kombi i niewiele są mniejsze. Jakie argumenty przemawiają za SUV ?
kastalaw
Nowicjusz

31 Paź 2019, 19:08

Akurat Skoda Octavia wydaje mi się ze ma więcej miejsca. Miałem propozycje kupna Octavi za 82k (1.5 TSI). Dzisiaj oglądałem Passata Variant (1.5 TSI 150 KM ) szczerze powiem ze auto dosyć ładnie wygląda.
kamill7
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Przymrozki, mokre liście i oślepiające niskie słońce
    Przymrozki, mokre liście i oślepiające niskie słońce to jesienne pułapki pogody, które zwiększają niebezpieczeństwo kolizji. Trenerzy Szkoły Jazdy Renault przypominają jak prowadzić samochód w takich warunkach. ...